Четирима русенци ще се състезават в Европейското първенство по вдигане на тежести

0

Това са Рени Русева, Денис Данев и европейските шампиони съответно при жените и мъжете Надежда  Нгуен и Ангел Русев

Четирима русенски щангисти ще представят Русе и България на предстоящото Европейско първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки до 20 и 23 години, съобщиха от клуба. Надпреварата започва в неделя и ще се проведе в Дурас, Албания. В състава, подбран от старши треньора на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов, попаднаха Рени Русева, Денис Данев и европейските шампиони съответно при жените и мъжете Надежда Нгуен и Ангел Русев. И четиримата са състезатели на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе. Трима от тях ще излязат на състезателния подиум още в първия ден на Европейското първенство.

Рени Русева ще се състезава в категория до 45 килограма при девойките до 20 години, Денис Данев ще се състезава в категория до 55 килограма при юношите до 20 години, а Надежда Нгуен в категория до 49 килограма при девойките до 23 години. В понеделник от 16 часа на подиума ще излезе двукратният европейски шампион при мъжете Ангел Русев, който ще се състезава в категория до 61 килограма при юношите до 23 години.

Заедно с четиримата щангисти за Албания ще пътува един от техните лични треньори Радослав Атанасов, който ще ги извежда на състезателния подиум.

Заради споровете около ръководството на  родната федерация по щанги, участието на състезателите и техните треньори, както и разходите по пътуването ще бъдат за сметка на личните клубове на състезателите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари