Четирима нарушители на ковид мерките са стигнали до съд в Русенско

0
Образувани са общо 96 преписки, от които за „неносене на маска“ – 81, а за „нарушена карантина“ – 15
Образувани са общо 96 преписки, от които за „неносене на маска“ – 81, а за „нарушена карантина“ – 15 Снимка: Dunavmost, архив

За този вид престъпления са образувани общо 96 преписки, от които за „неносене на маска“ – 81, а за „нарушена карантина“ – 15 

Районна прокуратура – Русе и Териториално отделение – Бяла са работили през 2021 г. активно и по преписки и досъдебни образувани за престъпления по чл. 355 ал.1 и 2 от НК във връзка с разпространението на COVID-19 и предприетите в тази насока противоепидемични мерки, съобщава Русе Медиа. 

За този вид престъпления са образувани общо 96 преписки, от които за „неносене на маска“ – 81, а за „нарушена карантина“ – 15 . По посочените текстове от НК са образувани 13 досъдебни производства, като 4 от тях са внесени в Районен съд – Русе и Районен съд – Бяла за разглеждане.

За сравнение през 2020 г. прокурорите от Районна прокуратура – Русе са наблюдавали общо 415 преписки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Ай стига простотии!
    Това с маските е НЕЗАКОННО и всеки съдия или интелигентен човек го знае. Само тъпите ченгета не могат да го проумеят, понеже не познават ЗАКОНИТЕ, а са свикнали да изпълняват ЗАПОВЕДИ на други неграмотници...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари