Четири нагласи, с които привличате бедността

0
Чували ли сте за „психология на бедността“?
Чували ли сте за „психология на бедността“? Снимка: iStock / Getty Images

Чували ли сте за „психология на бедността“?

Това всъщност са психологическите нагласи, които пречат на човек да защити финансовото си благополучие или по-просто казано, това са нещата, които ни обричат на бедност, пише Actualno.

Ето кои са те:

1. Купуване на даден продукт само заради отстъпката

Ако постоянно купувате стоки, които не ви трябват само заради ниската им цена, това показва, че наистина нямате пари.

Купуването на нещо, от което не се нуждаете само заради цената му, показва страха ви, че вероятно няма да имате достатъчно, за да го купите на нормална цена, ако имате нужда от него.

Хората, които следват този принцип, затрупват дома си с ненужни предмети.

2. Използване на новите придобивки само при специален повод

Със сигурност ще се почувствате много по-добре, ако започнете да ползвате новите си вещи ежедневно и не ги пазите за специален повод.

Същото важи и за козметиката. Пренебрегвайки грижата за себе си, вие оставяте в околните впечатлението за беден човек.

3. Откриване на негативност във всичко красиво

Хората с финансови проблеми могат да намерят много недостатъци дори в най-красивия момент. Те просто забравят как да се наслаждават на живота.

В психологията това се нарича "анхедония" - невъзможността да се наслаждавате на живота.

4. Постоянни оплаквания

Ако един възрастен човек се оплаква, че пенсията не му стига, това е нормално. Но когато млад и жизнен човек започне да се оплаква и да се самосъжалява, това не води до нищо добро. Почти всичко може да се промени в положителна насока. Необходимо е само да направите усилия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Аз не разбирам
    Как при 10% месечна инфлация сам съм си виновен, че съм беден, щото разбираш ли съм бил негативен и съм мързел, който работи по 45 часа на седмица на редовна работа с 1900 лв. заплата. Ми сам съм си виновен я, че продължавам да стоя в тази смотана русофилска държава, където хората никога няма да видят заплати от по 3000 лв. на месец. Затова сме вече под 7 милиона и бездетни. То за едно дете ти трябат три поколения да го гледат. Ненормалщина отвсякъдя. И по-зле ще става.
  • 4
    1
    Откривател
    "Хората с финансови проблеми могат да намерят много недостатъци дори в най-красивия момент. Те просто забравят как да се наслаждават на живота. В психологията това се нарича "анхедония" - невъзможността да се наслаждавате на живота." .... Народът отдавна го е казал по-просто : "Гладна мечка хоро не играе"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари