Четири катастрофи в русенско за последните 24 часа

0
Пострадали са пет човека
Пострадали са пет човека

През изтеклото денонощие на територията на областта са регистрирани 4 ПТП, като са пострадали 5 човека.

Вчера около 14:30 часа е постъпил сигнал за възникнал пътен инцидент на главния път от Русе за Варна, в района на ДЗС – Русе. Екипът на Пътна полиция, изяснявал инцидента е установил, че произшествието е станало на километър 15+500, където лек автомобил "Хонда Акорд", управляван от  35-годишна жена М.М., при предприета маневра за завиване наляво е блъснат в задната част от мотоциклет "Хонда", с неправоспособен водач  Я.О. на 34 г.

В резултат на удара е пострадал водачът на мотоциклета с диагноза фрактура на дясна подбедрица и множество счупвания на ребра отляво. След преглед в УМБАЛ-Русе е настанен за наблюдение в ортопедията. Причините за ПТП се изясняват.

По същото време вчера в ОДМВР Русе, от УМБАЛ, е постъпил сигнал за откаран в болницата мъж, пострадал при ПТП, за което по-късно е изяснено, че е станало в град Русе на ул. "Потсдам", на кръстовището с ул. "Тулча". Пътните полицаи са установили, че лек автомобил "Ауди А4", управляван от И.Т. на 20 г., е нарушил правилата за предимство, касаещи пешеходец и го е блъснал.

57-годишният Б.Х. е пресичал отдясно наляво на пешеходна пътека. След прегледа в болницата той е освободен за домашно лечение с диагноза: контузна рана над лява вежда.

ПТП с пострадали е имало и на главния път Русе – Бяла вчера. БМВ и Гранд Чероки са се ударили около 17:00 часа в района на километър 7+400. Лекият автомобил БМВ 318, управляван от  С.Ш. е нарушил правилата за предимство и е причинил ПТП-то, като при излизане от земен път на път с настилка, не е пропуснал товарен автомобил "Гранд Чероки".

При удара е пострадал водачът на БМВ с фрактура на ребра и е настанен в хирургията на УМБАЛ в Русе. Пострадал е и пътник в черокито, който е получил натъртване в областта на десен лакът, но след преглед е освободен за домашно лечение. Пътните полицаи са посочили като причина за инцидента - неспазване на предимство.

Тази сутрин в 06:17 часа е постъпил сигнал за пострадал 57-годишен водач, който е самокатастрофирал с камиона си /цистерна за мляко/ в село Брестовица. Мъжът е откаран в болницата за оказване на помощ.  По негови данни произшествието е възникнало около 22 часа миналата нощ. Случаят е документиран от екип на полицията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари