Честите спирания на тока в Две могили вече са в историята

0
Доскоро токови удари тормозеха редица села в община Две могили
Доскоро токови удари тормозеха редица села в община Две могили

Доскоро токови удари тормозеха редица села в община Две могили - Кацелово, Каран Върбовка, Батишница, Бъзовец, Баниска и др.

От юли докъм средата на август хората засичаха по няколко спирания дневно, всяко от които с продължителност 3-5 минути.

Не беше приятно, жителите се оплакваха. Страхуваха се, че ще им изгорят електроуредите. При мен постъпи един сигнал за изгорял хладилник, но вероятно има и хора, които са решили да не се обаждат“, каза за „Монитор“ кметът на Кацелово Владимир Витанов.

Той и кметовете на другите засегнати села сигнализирали ръководството на Община Две могили за проблема. Кметът Божидар Борисов спешно поискал среща с представители на ЕНЕРГО-ПРО, за да се търси решение.

Оказа се, че честите прекъсвания на тока са заради модернизация на подстанцията, която е на наша територия, и захранва селата в региона“, обясни пред вестника Борисов.

Подстанцията е собственост на държавно дружество и ремонтът се извършвал от него. При модернизацията ѝ съществуващите индукционни бобини били заменени с по-чувствителни и това водело до честите спирания на тока. След срещата при кмета Борисов проблемът бил отстранен и сега електрозахранването на селата е нормално.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари