Честит празник, Русе!

2
Давайте да мислим, да работим и да променяме това, което не ни харесва в Русе. Заедно! Като една общност
Давайте да мислим, да работим и да променяме това, което не ни харесва в Русе. Заедно! Като една общност Снимка: Dunavmost

Скъпи русенци!

Честит Гергьовден, честит празник на нашия красив град! Нека на този свят ден да си кажем не само стандартните думи за здраве и берекет, а истински да се помолим за възраждането на най-европейския град в България. 

Да не гледаме с тъга към миналото, а с вдъхновение. Нека делата на старите русчуклии не бъдат забравени, а припомняни, така че децата и внуците ни да ги знаят и разказват. 

Да имаме колективни цели в името на общия просперитет на Русе, загърбвайки личните пристрастия, политическите дрязги и междусъседските войни. Да бъдем градивни в ежедневието си, а не просто да рушим и събаряме постигнатото.  И най-важното - да осъзнаем, че всички ние, днешните русенци, сме хората, които могат до опазят града от разрухата, обезлюдяването, бедността и най-страшния бич днес - духовното обезличаване.

Можем! Преодолявайки различията си, да впрегнем сили и енергия. 

Да поискаме от местната и държавната власти да не игнорират проблемите ни, да настояваме за адекватна икономическа политика, да образоваме децата си, да се грижим за средата, в която живеем, да не изливаме злъч и ненавист помежду си, а компромиси и добри дела.

Разберете, че колкото и големи индивидуалисти да сме, всъщност ние сме едно цяло. Неразривно свързано. Не може да искаме някой да е нещастен и да страда, а ние същевременно да бъдем щастливи. Невъзможно е!

Затова - давайте да мислим, да работим и да променяме това, което не ни харесва в Русе. Заедно! Като една общност! Да завещаем на следващите поколения един още  благоденстващ град, чийто жители ще бъдат благодарни на нас - днешните русенци. 

Честит празник! Нека Свети Георги ни закриля!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари