Чесън, мед, лимон и вода – защо се нуждаем от тези съставки

6
Киселината в лимоните спомага за атакуването на мастните наслагвания, които затлачват тялото
Киселината в лимоните спомага за атакуването на мастните наслагвания, които затлачват тялото

Чесън, мед, лимон и вода са продуктите, които всеки трябва да консумира през зимните месеци, ако иска да бъде здрав

Техните прочистващи и здравословни функции са несравними и силно необходими за организма ни.

Ако консумирате тези продукти в комбинация, ефектът им ще е много по-осезаем. Важно е обаче да ги приемате сутрин на гладно, защото тогава действат най-добре, пише Actualno.com

Защо да приемаме чесън, мед, лимон и вода?

Нека първо поговорим за меда и лимоните. Пчелният продукт има засилена прочистваща функция. Когато човек се събуди от сън, в тялото му са останали шлаки, които е нужно да бъдат прочистени. Именно меда допринася за това. Освен всичко останало, той е богат и на витамини. Когато го комбинираме с топла вода и лимони, действието му е още по-засилено.

Киселината в лимоните спомага за атакуването на мастните наслагвания, които затлачват тялото. Ако консумирате редовно лимони, вие ще си гарантирате крепко здраве.

Има обаче още една добавка, която ще окаже също толкова благоприятно въздействие върху вас, както лимоните, меда и топлата вода. Става въпрос за несравнимия чесън. Когато говорим за консумация на чесън на празен стомах, е важно да споменем, че тя се препоръчва единствено на хора, които не страдат от никакви храносмилателни проблеми. В противен случай е много вероятно зеленчукът да предизвика дразнене и дискомфорт.

Ако не искате да имате неприятен дъх в устата след сутрешната консумация на чесън, можете с последните глътки от топлата вода с лимон и мед да изядете 1 – 2 цели скилидки, без да ги дъвчете, а само да ги преглътнете.

Ако дъхът за вас не е проблем, намачкайте скилидките чесън, добавете мед, лимон и топла вода и изпийте тази свръх полезна напитка, която гарантирано ще подсили имунитета ви и ще ви помогне да се справите с настинки и грипове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари