Черноморието се свива

0
Извършени са над 220 проверки на всички плажове и са установени редица нарушения
Извършени са над 220 проверки на всички плажове и са установени редица нарушения

Концесиите за три плажа да бъдат развалени заради нарушения ще предложи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на Министерския съвет, съобщи тя след проверка на състоянието на Аспаруховия мост във Варна, съобщава "Топновини".

По думите й към момента са наложени над 400 000 лева глоби за нарушения на концесионери и наематели на плажове по Черноморието. Извършени са над 220 проверки на всички плажове и са установени редица нарушения.

"Една част от концесионерите и наемателите отстраниха несъответствията, други не. Тази година сме изключително безкомпромисни от гледна точка на това да се осигури и свободната площ, и медицинското оборудване", изтъкна министър Павлова. Тя добави още, че от 1 септември изискванията към концесионерите и наемателите на плажовете са облекчени по отношение на водната спасителна дейност и на медицинските пунктове.

Павлова заяви, че тече процедура и ще се започне подготовка на необходимите обосновки за тези плажове, на които са прекратени концесиите и в предишния мандат, както и на тези, които изтичат, за да се гарантира, че следващият сезон ще се увеличи броят на стопанисваните и охраняваните места.

"Освен екологичния елемент, който вкарваме за някой от плажовете, друг елемент в процедурите ще бъде предимство да имат тези, които предлагат нулеви или минимални цени за таксите за чадър и шезлонг. Те ще могат да компенсират това спрямо търговските обекти и заведенията там", каза Павлова. Според нея Министерството на туризма би трябвало да поеме плажовете от следващия сезон, но за момента администрацията няма тази готовност по отношение на законодателната инициатива.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари