Черна гора отмени всички противоепидемични мерки

1
Към днешна дата всички заведения за обществено хранене могат да работят без ограничения
Към днешна дата всички заведения за обществено хранене могат да работят без ограничения

Черногорският съвет за коронавирус реши да отмени почти всички противоепидемични мерки в страната, след като страната регистрира най-малък брой нови случаи от юли 2020 г. насам, пише електронното издание “24 Инфо“, цитирано от Агенция Фокус.

Средният брой на новите заболели през изминалата седмица е 18, докато общият брой на активните случаи с коронавирус е 380.

Четиринадесетдневната кумулативна честота е 53,86 и е най-ниската от септември 2020 г. "Според този показател за заболяването Черна гора е по-добре от туристическите страни Испания, Кипър, Гърция и Турция", каза Игор Галич, директор на Черногорския институт за обществено здраве.

Той също така отбеляза, че поне една доза ваксина е дадена на 30 процента от възрастното население на Черна гора, докато една четвърт от възрастното население в страната е напълно имунизирана.

Към днешна дата всички заведения за обществено хранене могат да работят без ограничения, докато досега им беше позволено да работят до полунощ. Работата на нощните клубове също е разрешена, но влизането е разрешено само с отрицателен тест за коронавирус или сертификат за ваксинация.

Същите правила важат за казината, на които отново е разрешено неограничено работно време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари