Чехия разследва фирмата, спечелила търга за тол-системата у нас

0
Според премиера на страната, има завишение на разходите по експлоатацията на същата система с 1 милиард евро
Според премиера на страната, има завишение на разходите по експлоатацията на същата система с 1 милиард евро Снимка: ct24.ceskatelevize.cz

Служители от Националния център за борба с организираната престъпност (NCOZ) на Чехия са претърсили няколко офиса на Kapsch в Чешката република, съобщава Канал 24 на Чешката обществена телевизия.

Подозренията на полицията за корупционен модел са насочени към шефа на чешката Комисия по защита на конкуренцията Петр Рафай и директора на клона на Капш в Чехия Карел Фейкс, предава Dir.bg.

Фокусът на разследването е свързан с договора на Министерство на транспорта за избор на тол-оператор. Kapsch управлява тол-системата на Чехия от 2007 до 2018 г.

При провеждането на последния търг за оператор на системата през 2018-а Kapsch са били отстранени за сметка на консорциум от техни конкуренти - CzechToll и SkyTol. В тази връзка премиерът на Чехия Андрей Бабиш също така казва, че след отстраняването на Kapsch като оператор на тол-системата се е оказало, че експлоатацията й ще струва с един милиард евро по-евтино.

Българското подразделение на "Капш" е компанията, който изгражда тол-системата и в България. 

Източник: Dir.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари