„Чебурашка“ е най-касовият филм за всички времена в Русия

3
„Чебурашка“ е най-касовият филм за всички времена в Русия

Успехът на носталгичния римейк предизвика дори реакцията на Кремъл

Пълнометражният игрален филмЧебурашка“ стана най-касовият филм в цялата история на руската кинематография, съобщава ТАСС, предаде Площад Славейков.

Римейкът на съветския детски сериал събра от 1 януари до днес сумата от 3 млрд. рубли (около 44 млн. евро).

Авторите на филма твърдят, че причината не е в липсата на западни продукции в кината. Продуцентът и сценарист Виталий Шляпо заяви, че филмът е гледан дори от хора, които „никога не са ходили на кино“.

В игралната версия на старата анимация Гена е момче, което не може да говори, а странна жена иска да купи малкия Чебурашка за подарък на внучката си. Режисьор на филма е Дмитрий Дяченко, познат от трилогията „Последният богатир“.

Успехът на носталгичния римейк предизвика и реакцията на Кремъл. Говорителят на президента Дмитрий Песков излезе с изявление, в което се казва:

Кремъл се радва заедно с авторите на този филм. Казват, че бил хубаво кино“.

В коментара на президентската администрация се говори още за „вакуума, който се образува на кинопазара, и трябва да се запълва с наша продукция“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Либерал
    Няма нито един афроамериканец или представител на сексуалните малцинства във филма, също така не е засегнат въпроса за гендерите. Не препоръчвам!
  • 0
    1
    СССР 2.0
    СССР е... Путин-кпсс плутокрация, мечтаеща за свят от мечтите на Чърчил и Тачър, пак опират до СССР продукцията, безплодни търгаши.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари