Частични избори за кметове се проведоха в 13 области у нас

0
Изборите навсякъде преминаха при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки
Изборите навсякъде преминаха при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки Снимка: БГНЕС/архив

Днес в 13 области на страната имаше частични местни избори - за кметове на кметства в 19 населени места и за кметове на общините Стрелча и Септември

Това е първият вот у нас на фона на епидемията от COVID-19. Окончателните резултати се очакват по-късно тази вечер, предава БНТ.

Ясно е името на новия кмет на община Септември. Изборът беше предизвестен от самото начало, тъй като единственият кандидат е съпругата на бившия кмет - Васка Рачева. Марин Рачев беше отстранен заради доказан конфликт на интереси. През целия изборен ден жалби и сигнали за нарушения в Общинската избирателна комисия не са постъпили. Въпреки че кандидатът беше само един, хората в Септември отидоха до урните.

До частичния вот в средногорската община Стрелча се стигна, след като кметът Стойно Чачов беше отстранен от съда, заради участието му в търговско дружество. Днес той отново се бори за кметския пост, заедно с още двама претенденти.

В Общинската избирателна комисия постъпиха няколко жалби за нарушения - на изборния процес и за агитация в изборния ден.

Местните избори в провадийското село Бозвелийско бяха касирани, тъй като експертизи показаха, че 1/3 от бюлетините са били изписани с химикали с изчезващо мастило. Хората се надяват този път частичните избори да не се манипулират и казаха какво очакват от новия кмет.

Ясен е кметът и на вълчидолското село Брестак - това е Нели Димитрова. Тя беше и единственият кандидат за поста. Хората искат от нея да работи за подобряване на инфраструктурата в селото и решаване на проблема с безработицата.

Изборите навсякъде преминаха при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

В изборните секции се извършваше и постоянна дезинфекция на помещенията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари