Часовник спаси моряк, бедствал 24 часа в океан

3
Акула се е доближила до падналия във водата мъж
Акула се е доближила до падналия във водата мъж Снимка: Will Fransen / Facebook / архив

Акула се е доближила до падналия във водата мъж

Новозелански моряк беше спасен след като прекара почти 24 часа във водата, благодарение на часовника си, с който е давал сигнали, като е използвал слънчевите отблясъци, предаде АФП.

През това време акула се е доближила до бедстващия и го е "подушила", разказа сержант Уил Хамилтън от полицията, предаде БТА.

Мъжът е ловял риба сам, когато паднал във водата във вторник, след като на въдицата му се закачил марлин край полуостров Коромандел, на източния бряг на Северния остров на Нова Зеландия. Теченията го повлекли и той не успял да се върне до корабчето си - разказа сержант Хамилтън.

"Прекарал е една студена нощ в океана, твърде изтощен, за да продължи да плува. Докато е бил във водата, една акула дори е отишла и го е подушила, преди да си тръгне", добави той.

В сряда следобед трима мъже, които ловели риба в района, забелязали необичайно отражение във водата.

"Решили са да огледат и са открили друг рибар, който отчаяно се опитвал да привлече вниманието им, като използвал отражението на слънцето върху часовника си", каза г-н Хамилтън. "Истинско чудо е, че рибарят все още е жив след това изпитание. Без бързата намеса на тримата мъже, които са го забелязали, изходът със сигурност е щял да бъде трагичен".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари