Чалгата - проявление на неандерталеца, който иска цял живот да пие, да сере и да е*е

9
Който забранява чалга, да чака революция!
Който забранява чалга, да чака революция!

Хайне е казал, там където горят книги, ще горят и хора. Тук директно горим хора, самозапалваме се, но аз Ви казвам, че ако някой иска да забрани чалгата, го чака революция. Не тиха революция, не нежна революция, а кървава.

След като смолянският кмет Николай Мелемов забрани чалгата по време на роженския събор, това направи и колегата му от възрожденския град Копривщица Генчо Герданов. Да бе, забраниха я. И това не е прецендет! Преди 3 години, в навечерието на новата 2012 година кметът на Пловдив Иван Тотев стори същото. Тези хора не си поплюват.

От дете мечтая за това, тримата обаче, си играят с огъня и няма начин да не се опарят. Първо, да забраниш подобно нещо изобщо не е признак на демокрация. И второ, по този начин не се решава проблемът, а напротив – дава му се нова сила да съществува.

Чалгата, съгласете се, не е просто музика, въпреки че е станало нарицателно за попфолка. Чалгата не е и просто социален феномен. Чалгата е начин на живот. Тя е парадигмата, върху която е изграден животът на мнозина. Тя е градският лайфстайл. Селският лайфстайл за мен е фолклор.

Чалгата е БМВ, модел 1996 година, със затъмнени стъкла, фарове тип „ангелски очи“, чип на двигателя, съживяващ „умрелите“ конски сили. Чалга е перхидролената ученичка с надути устни и цици, татуировка на кръста, седяща на дясната седалка (ако колата не е с десен волан) на същото това БМВ. Чалгата е мъжка епилация, неестествени мускули и изкуствен тен. Чалгата е кичозни бижута, чанта Луи Вюитон и дрехи Филип Плейн от кварталния аутлет. агресия,Чалгата е чалгата е стерилната хипария, погълнала парковете. Чалгата е Криско, 100 кила, Лора Караджова и целият вкиснат и сладникав български поп и хип-хоп.

Чалгата не е изкуство, а социално проявление на неандерталеца, който иска цял живот да пие, да сере и да е*е. Иска да е овчарят на стадото, иска да е бандитът на бандитите и бизнесменът на бизнесмените. Чалгата е ленива и лишена от художествена стойност. Чалгата е възпитанието, което сме дали на децата си след 1990-та година и съвсем отговорно Ви казвам, че ако я забраните, все едно забранявате на повечето българи да живеят и те съвсем логично ще Ви поискат сметка.

Вземи хероина на наркомана и се надявай да го върнеш към нормалния живот. Много наивно, нали? По-скоро ще те убие , за да си го върне обратно. Чалгата е градивната сила на масата. Умишлено наложена с цел по-добър контрол. Чалгата не е музика. Българският рап е не по-малко чалга от Нелина или Детелина. Чалгата е като отворено меню, в което се предлага пиене, поза, ниЗки страсти и много секс. Чалгата не се изкоренява нито с Крумови закони, нито със забрана.

Чалгата се лекува с култура. Нещо, което е забравено какво е? На Фики Стораро се противодейства със записите на Глен Гулд на Бах, да речем. И Ви уверявам, че ако си възпитаваме децата КУЛТУРНО в нито едно заведение няма да звучат Ангел, Мойсеи или Кристо и… не знам коя си. Къде са училищните оркестри, къде е ролята на българското читалище, на българското училище, на кръжоците? Убихме ги. На никой не му трябват умни, културни и образовани хора. Трябва примитивна масовка с първичен инстинкт. Лесна за манипулиране, лесна за употреба.

Опростачването е целенасочено. Вие избирате дали да го следвате или не. Поздравления за смелите кметове. Ако нещо трябва да се случва, най-редно е да се почне от Копривщица. Аз съм с Вас.
PS: Чалгата не е музика, а потребност на посредственото да съществува.

Автор: Никита Стоянович

Източник: ДЕЛО
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари