Бюджетът на БНТ за догодина набъбва с 28 милиона

0
Проблемът не е в парите за обществената медия, а за "калинките" в нея
Проблемът не е в парите за обществената медия, а за "калинките" в нея Снимка: БГНЕС/архив

Бюджетът на Българската национална телевизия за догодина ще бъде с около 28 милиона лева по-голям от тазгодишния, реши Съветът за електронни медии

Средствата на Българското национално радио за 2021 година ще бъдат увеличени с около 10 милиона повече в сравнение с тазгодишния. Догодина БНР ще разполага с малко над 57 милиона лева, реши единодушно медийният регулатор, като средствата ще бъдат използвани основно за 10-процентно увеличение на заплатите, съобщи Дарик. 

"Моят коментар е еднакъв и за проектобюджета на БНТ и БНР. Докато искат изчислява всичко на база час/програми доникъде няма да я докараме. По нелепо нещо в закон трудно може да се измисли. И докато това не се промени, винаги ще имаме проблеми. Аз ще подкрепя, разбира се и БНТ и БНР с нашето становище", каза председателят на СЕМ Бетина Жотева.

Мониторинг на СЕМ за периода между 2-ри и 10-и септември за осъществено наблюдение на радио и телевизионни програми показва, че БНР спазва изискването на закона за плурализъм на гледните точки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари