Бясна гонка завърши с прегазване на полицаи

0
Бандит при опит да избяга от полицията, даде заден ход помитайки полицаи и полицейски кучета
Бандит при опит да избяга от полицията, даде заден ход помитайки полицаи и полицейски кучета Видео: PoliceActivity

Кадри от драматично преследване на престъпник разпространи полицията в американския град Маями.

На тях се вижда как полицейски кучета са използвани за необичаен арест, който да не позволи невинни хора да пострадат, съобщава WSVN, цитиран от БЛИЦ.

Полицията била по петите на мъж с червен автомобил, който предната вечер наръгал приятелката си. Автомобилът бил обграден и приклещен натясно в близост до ресторант.

Екшънът се разигравал малко преди 2 ч. следобед, когато много хора все още били на обяд. В акцията участвал и отряд на К-9, който използва специално обучени полицейски кучета.

Хванатият натясно престъпник тръгнал да се предава и излязъл от колата, когато внезапно се изскубнал от ръцете на полицая и влязъл обратно. Веднага дал заден и ударил две полицейски коли. В опита си да избяга той за малко да смачка двама служители и две кучета.

Колите на червената кола, обаче, останали отворени, а тя все пак не могла да се измъкне. Тогава униформените решили да пуснат животните срещу престъпника. Те се нахвърлили срещу него и го обезвредили. Животните били доста разярени, наложило се униформените да ги укротяват.

Едва тогава служителите на реда пристъпили към ареста на чернокожия мъж. Той се измъкнал бавно от колата, легнал на земята, а над него се струпали около 20-тина униформени.

Очевидци на екшъна, които в този момент обядвали в ресторанта, са изключително доволни от реакцията на полицията. Те били изключително притеснени от начина, по който престъпника карал с бясна скорост, и от опита му мине през полицейски коли.

Този човек е луд. Това беше опасно”, каза жена, която е била с 6-месечното си бебе в ресторанта.

Да, избягахме. Аз избягах в банята, защото това беше най-безопасното място, за което можех да се сетя”, разказа мъж.

Представител на полицията обясни, че решението за нестандартния арест е взето, след като било преценено, че има риск за намиращите се наблизо. „Това беше от тези решения на секундата, които трябва да вземаме като полицейски служители”, каза той.

Двама полицаи са леко ранени при случката. На арестувания му е повдигнато обвинение за опит за убийство. Приятелката му още е в болница.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари