Бягащите от Русия получават повиквателни на границата

0
Очаква се руските власти да затворят границите за мъже във военна възраст след края на референдумите за присъединяване към РФ
Очаква се руските власти да затворят границите за мъже във военна възраст след края на референдумите за присъединяване към РФ Снимка: Insider

Очаква се руските власти да затворят границите за мъже във военна възраст след края на референдумите за присъединяване към РФ

Някои граждани, които попадат под критериите за "частична" мобилизация и се опитват да напуснат Русия, започнаха да получават повиквателни на границата, според които им е забранено да напускат страната. Това съобщи шефът на правозащитната група "Агора" Павел Чиков, предава FROG NEWS.

Уведомленията, споделени от Чиков, са издадени на ГКПП Звериноголовское (граница с Казахстан) и ГКПП Озинки (също граница с Казахстан).

Според "Ротонда" Денис Кабаков, бивш журналист и служител от щаба на Алексей Навални в Санкт Петербург, е получил подобно уведомление на границата с Казахстан. Той се е опитал да напусне страната през ГКПП Исилкул в Омска област, но е бил задържан от граничната охрана и разпитван два часа. От дейността му в щаба на Навални се интересували и офицери от ФСБ, твърдят от изданието, цитирани от "Новая газета".

Кабаков е принуден да подпише определен документ, изведен от границата и освободен. В същото време изданието пояснява, че документът се различава от публикуваните от Чиков.

Някои медии, позовавайки се на източници, също съобщават, че руските власти ще затворят границите за мъже във военна възраст след края на референдумите за присъединяване към РФ. Според източници на "Медуза" това ще се случи на 28 септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    11
    Густав Адолф
    Кой каза, че правилата не са за всички? Или какво? Могучий джуджак ще ми определя кога да си ходя в чужбина ли? Нали сме "модерная, могучая, великая демакратичная страна агромная"? Или какво, СССР 2.0 ли правим? Ако е така, да си го каже ездача на горски мечки и полянки а не да се крие зад палячовщини като "специална ваенна аперация" и т.н.
  • 2
    10
    русенец
    Какво стана с ватниците. Досега нали много харесваха и одобряваха джуджето диктатор. Нали одобряваха кърватата касапница в Украйна. Сега когато ножът дойде до кокала и украинците почнаха да напредват, нещо решиха да бягат. Вместо да бягат да се вдигат на революция, да извлекат джуджето от бункера и да го анатемосат. Тогава няма да им се налага да бягат.
  • 2
    9
    Октавиан
    Защото, Густаф Адолфе, трябва да има правила, които да са валидни за всички, а не такива умни тарикатчета. Ха, като си толкова умен, познай какво ще стане ако за един е едно, а за други друго. Надявам се да можеш да го усмислиш.
  • 2
    8
    Густав Адолф, до Октавиан
    Хайде мозък, отговори ми на един въпрос. Ако във всеки народ е пълно с определен процент страхливци, защо руската федерация не ги остави да си отидат а ще затварят границите за мъже в боеспособна възраст? Не е ли по-логично да ги оставят да си отидат и да мобилизират по-смелите? Путин цели ли изтребване на неудобни с този акт с "избирателен" набор? Руските мъже искат ли да се бият за някой, който го е страх да си напусне двАреца?
  • 2
    7
    Октавиан
    До 6 - Защото си тъп и на практика не мислиш.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари