Буря с пулсиращ вятър от над 100 км/ч изкоренява дървета в Сливен

0
Населени места останаха без ток
Населени места останаха без ток

Населени места останаха без ток

Сливен бе връхлетян от буря с пулсиращ вятър от над 100 км/ч, а падналият „залпово“ дъжд е 12 литра на квадратен метър до 14:00 часа, сочат данните на метеорологичната обсерватория в града, цитирана от Община Сливен.

Счупени клони и наводнени пътни участъци в ниските места затрудниха автомобилния трафик. Дърво е паднало върху автомобил по бул. „Христо Ботев“. В някои населени места и вилната зона на града няма електрозахранване, информира БНР.

Няма данни за пострадали хора. Екипи на пожарната и общината работят по сигнали за паднали клони и тяхното отстраняване от пътищата. Снежана Кънева от общинския отдел „Сигурност и управление при кризи“ обобщи обстановката след бурята.

"Ние сме привлекли още екипи, които да помагат по разчистване и минимизиране на риск за хората и транспортните средства. Пострадаха нашите светофарни уредби, където екипът поддържащ светофарите реагира мигновено и се работи по отстраняването на паднали системи и възстановяването на светофарната уредба. Без електрозахранване са селата в района Старо село, Младово, Николаево, Кермен, част от Блатец, Глушник, вилната зона в Сливен. По уверение на Електроразпределение Юг навсякъде работят екипи на дружеството".

Очаква се до вечерта авариите да бъдат отстранени и електроподаването навсякъде в общината да бъде възстановено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари