Бургазлия е първият, загубил колата си заради наркотици

1
Даниел Мутафчиев се прости с Фолксвагена си заради глупава грешка
Даниел Мутафчиев се прости с Фолксвагена си заради глупава грешка Снимка: Dunavmost / архив

Даниел Мутафчиев се прости с Фолксвагена си заради глупава грешка

23-годишният Даниел Мутафчиев се оказа първият в България, който загуби колата си след заради шофиране след употреба на наркотици.

Младият бургазлия печели приза „Карък на годината“, тъй като загуби Фолксвагена си заради няколко дръпвания от цигара с марихуана, пише „Флагман“.

Часове след обнародването на прословутия чл. 343б от Наказателния кодекс, който засилва мерките срещу пияните и дрогирани шофьори, Даниел е спрян за рутинна проверка от пътен патрул до ст. „Лазур“. Той е пътувал в колата със 17-годишния си брат.

В тийнейджъра полицаите са открили цигара с марихуана, а пробата с DRAG теста на брат му е дала положителен резултат за канабис. Самият Даниел обаче едва ли е очаквал какво ще се случи. Той е онемял, след като разбрал, че ще му изземат Полото в полза на държавата. Момчето било безупречно до този момент – нямал нито едно нарушение. 23-годишният бургазлия имал и постоянна работа – наземен персонал на летище Бургас, където получавал добра заплата и си закупил Фолксвагена.

Няколко часа по-късно са отчетени още два случая, но много по-фрапантни от този – на мъртво пиян шофьор на тир – с над 3 промила и на катастрофирал водач край Слънчев бряг с 1,5 промила.

Конфискуваните коли ще останат на паркинг на полицията до потвърждаването кръвната проба, ако такава е направена. След това ще бъдат обявени за продан от Националната агенция по приходите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    от 6 (лека корекция)
    "...хванат ли ви с алкохол или наркотици в кръвта* от толкоз бързане се допускат тъпи грешки
  • 0
    6
    до 5
    И какъв е изводът? При всички положения ти пак ще си без кола! :D Истинското решение в случая е да не пиеш и друсаш преди да караш. За второто даже е желателно да е не по-рано от 5-6 дни преди шофиране. Хванат ли ви с кръв или дрога и ако безспорно се докаже това чрез кръвни проби, заслужавате отвсякъде да ви вземат всичко. Това е елементарната истина.
  • -1
    5
    Данчо-ментата
    Ето няколко съвета, как никога да не предадете колата си на талибаните в държавната администрация, ако случайно сте пили и ви спрат катаджиите: СЪВЕТ НОМЕР1:Носете си едно шишенце с бензин в багажника. Ако ви конфискуват колата, просто вдигнете капака, полейте двигателя с бензина от шишенцето и драснете запалката. Талибаните от държавната администрация ще получат само купчина обгоряла, овъглена ламарина. СЪВЕТ НОМЕР2: Носете си едно пакетче захар в жабката. Ако ви конфискуват колата, просто отвийте капачката на маслото и сипете захарта в двигателя. Талибаните от държавната администрация ще получат само купе, без работещ двигател. СЪВЕТ НОМЕР3: Носете си едно чукче при инструментите в багажника. Ако ви конфискуват колата, вземете чукчето и счупете всички прозорци на купето, след това потрошете и фаровете и стоповете. Талибаните от държавната администрация ще получат потрошена кола за скрап... СЪВЕТ НОМЕР4:Не си купувайте повече скъпи коли в булгаристан. Карайте евтини коли до 1500 лева и Талибаните от държавната администрация ще умрат от яд, че нищо няма да могат да вземат и да спечелят от вас...
  • 4
    4
    до 2
    Аз преди няколко дни си купих доста по-нова и луксозна от досегашната ми кола и имам работещо контра-решение на това с отнемането на коли от държавата. Знаеш ли какво е то? Не употребявам и не пия, щом ще карам. Пробвай го и ти, пък ако ще и в S класа 2023 да си, работи на 100 %
  • 5
    3
    Dfghjkl
    Точно така!Действайте!!!Дано това да ги стресне пияници и наркомани долни!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари