Бунт на ромите в Гърция

1
Полицията се опитва да овладее напрежението
Полицията се опитва да овладее напрежението Снимка: Georgios Ntasiotis, Mayor of Aliartos – Thespion

Полицията се опитва да овладее напрежението

Бунт на ромите в Гърция, след като полицай застреля непълнолетен ром, шофирал без книжка.

Недоволството на ромите не спира вече трети ден в цялата страна. Около ромските квартали палят огън и пресичат движението на коли, замерват полицията с камъни, обръщат паркирани коли. Полицията изпрати частите за борба с безредиците, които охраняват ромските квартали, предаде БНР.

Гневът на ромите е предизвикан от нещастен случай, при който полицай застреля 17-годишен шофьор на лек автомобил, който не спрял за проверка. След преследване от 20 километра колата е принудена да спре, а шофьорът, който бил без книжка по случайност е застрелян.

Протестите на ромите са с искане за справедливост, защото това не е първият инцидент с фатален край за млади роми, които нарушават закона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    3
    .........
    Браво на полицая!!!Така трябва!!!!Иначе няма управия!!!
  • 10
    2
    РиМ - Цезар
    Римският гражданин да е спазвал по случайност закона.Градската преторианска стража,не е виновна.Същите мерки ще бъдат наложени в Тракия,Мизия,Илирия,Македония и Филипе.В Сердикус ще бъде взето решение и разпореждане.13 легион пристига за действия по спазване на закона.
  • 17
    1
    Балканеца
    Ами да спазват закона, то е елеминтарно.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари