Бум на цените на частните уроци за седмокласниците

0
През последните две години цените на частните уроци са поскъпнали с между 20 и 50%
През последните две години цените на частните уроци са поскъпнали с между 20 и 50% Видео: NOVA

През последните две години цените на частните уроци са поскъпнали с между 20 и 50%

Бум в търсенето на частни уроци след 7 клас. Това отчитат образователните школи два месеца преди изпитите за външно оценяване. Изискванията за резултати, от които зависи и приемът в елитните гимназии, засилиха сериозно интереса към допълнителната подготовка през последните години. В същото време уроците са поне с 20% по-скъпи от миналата пролет, предаде NOVA.

На 13 юни ще се проведе изпитът за външно оценяване по БЕЛ, а на 16-и – по математика. Национално изследване показва, че 50% от родителите на ученици от 5 до 7 клас са принудени да плащат за частни уроци по един или повече предмети.

Според образователния експерт Марияна Банчева истерията с частните уроци е породена именно от изпитите за Национално външно оценяване, тъй като те са едновременно оценка на резултатите на седмокласниците, и от тях зависи приемът в т.нар. елитни гимназии. Интересът към частните уроци се засилил и след продължилото няколко години дистанционно обучение, отчитат експертите.

През последната година расте не само интересът към частните уроци сред седмокласниците, но и цената на допълнителната подготовка. Бърза проверка на офертите в школите показва, че през последните две години на пандемия частните уроци са поскъпнали с между 20 и 50%. В някои от обучителните центрове актуализация има дори и между двата срока.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    До Митко
    Сфера!!!
  • 9
    1
    Митко
    и учителите мошеници станаха да сте чували даскал да плаща данък или касов апарат да им изцяло в сивият сектор е какво очаквате за другите свери!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари