Бум на случаите на домашно насилие в страната

0
Бум на случаите на домашно насилие в страната
Бум на случаите на домашно насилие в страната

След малтретирането на Дебора Михайлова - нова вълна от сигнали за фрапиращи случаи на домашно насилие в цялата страна

Във Видин 19-годишен преби и острига 22-годишната си бивша приятелка, въпреки че има заповед да не я доближава. Жертвата говори пред NOVA, като сподели, че младежът я завел в дома си против волята ѝ. Там я удрял и ритал по цялото тяло. Направил ѝ снимка преди да отреже косата ѝ с ножица, за да си спомня как е изглеждала с дълга.

През сълзи 22-годишната Славка Славчева разказва за ужаса, който е преживяла последните няколко дни.

Преди да ме подстриже, ме наби. Изкара един колан и искаше да ме обеси с него. След това ме накара да снимам вулгарни интимни клипове”, сподели жената.

Вчера сутринта жената успяла да избяга и разкаже на близките си, които подали сигнал в полицията.

„Извършен е оглед на местопроизшествието. Иззети са ножицата, косата на момичето, колан, телефон и чантата ѝ, които са останали в дома му”, обясни районният прокурор Райна Петрова.

На 19-годишния мъж, който е и криминално проявен, вече са повдигнати две обвинения – за незаконно лишаване от свобода и неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие, тъй като е имало сигнали, че е упражнявал насилие и преди това.

„През тези две години ние се разделяхме често, защото той ме биеше. Получавах и психически, и физически тормоз”, казва още Славка.

Искам справедливост в тази държава”, категорична е бабата на битата жена Славка Кирилова.

Ако бъде осъден, мъжът може да получи от 3 до 12 години затвор.

Междувременно само за няколко дни три бременни жени от Бургас са потърсили закрила от домашно насилие в Центъра за превенция. Една от тях е загубила бебето си, а другите две са прегледани от лекар, за да установи дали е имало опасност за тях и плода им.

Районният съд днес постанови два пъти най-тежката мярка „задържане под стража". Веднъж за нападателя над бременното момиче и втори път за нападателя, за който вчера ви разказахме, който преби съпругата си и баща ѝ пред очите на 16- годишната им дъщеря.

Престъплението спрямо 23-годишната жена било извършено на 1 август. За него законът предвижда наказание до 6 години затвор.

„Заканил се да я убие. Живеели си на семейни начала. Пребил я е. Блъскал я е в главата, влачил я е”, разказа Зорница Щърбева от Районната прокуратура.

Обвиняемият е вече с присъда за нанасяне на средна телесна повреда, но служебният му защитник днес разказа друго:

„Каза ми, че твърденията на пострадалата са лъжа и по-скоро тя го е нападнала. Дори ми показа одраскване по шията”, заяви Владимир Господинов.

Упълномощеният от обвиняемия адвокат пък се отказа да го защитава.

„Имам морални съображения. Аз съм жена и майка, не мога да го защитавам”, заяви адв. Веселина Василева.

Бъдещата майка е потърсила подкрепа за издаване на ограничителна заповед в Кризисния център в Бургас.

Знаем, че е малтретирана. Нанесени са и удари в корема. Прегледана е в Спешна помощ, но не са установили да има последици. Жената е добре”, обясни Искра Делчева, директор на центъра.

Още две бременни жени са потърсили закрила последните дни

Едната, за съжаление, е загубила плода си. Другата – в седмия месец, е прегледана и е добре”, коментира Женя Петрова, директор на центъра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Питам се
    Кво ли е правила 18 годишната с 26 годишен с жена и дете?!??? Сещам се - курвалък и друсане…. Питам се кво ли е правила тази пребитата с криминално проявен?????????? Аааа сетих де курвалък и друсане!!!! Един боклук е бил с друг боклук!!!! Ама грам не ми е жал!
  • 6
    2
    Cvbnjk
    Какво значи АКО БЪДЕ ОСЪДЕН?????Какво още трябва да стане,за да го вкарат в затвора???‽В неговата къща са открити доказателства!!!!!Той трябва да бъде осъден!!!!Ето,за това хората са на улицата!!!!!Боже,къде е правовата държава?????.?
  • 5
    1
    ухаааа
    преди 2 дена ли почнаха? хората видяха по телевизията за чалга курвентийката и решиха и те да си направят вкъщи подобен сериал... или по-скоро някои на които мама и тати не са им обръщали достатъчно внимание сега го търсят по този начин
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари