Бум на ремонти на автомобили заради некачествени горива

0
През последните дни от пазара са изтеглени над 25 000 литра дизел заради лошо качество
През последните дни от пазара са изтеглени над 25 000 литра дизел заради лошо качество

Колко ще ни струва ремонтът заради лошо гориво?

Със застудяването сервизите отчитат голям скок на повредени автомобили заради некачествено гориво. В същото време идва и информацията, че през последните дни от пазара са изтеглени над 25 000 литра дизел заради лошо качество, предава NOVA.

Проверките показват, че най-голям проблем с качеството има при дизела, следван от бензина. По време на пътуването за празниците, Владимир Александров забелязва, че автомобилът му се държи странно на пътя.

В сервиза диагностиката е категорична - причината е в некачественото гориво. След години, прекарани зад волана, Владимир също е свикнал сам да познава кога е заредил бензин с примеси.

От сервиза казват, че тези дни колите, които идват са със сходни симптоми – липса на мощност, трудно палене и сериозни поражения. Запушени филтри, дефекти в горивните системи и дори повредени двигатели водят шофьорите тук. Виновникът е оказва един и същ-лошо гориво, категоричен е автоекспертът Румен Дунев.

По празниците жалби от шофьори за некачествено гориво са стигнали и до контролните органи. При последния такъв сигнал, буквално от преди дни, изследванията в лаборатория потвърждават – влошено качество на дизела заради по-ниска пламна температура.

Заради откритите нарушения, от бензиностанцията са изтеглени над 25 000 литра от проблемното гориво. Дали обаче други шофьори са зареждали от нея, не е ясно. До такива проблеми често се стига именно в период на активно пътуване, когато хиляди шофьори тръгват едновременно на път, обясняват автомонтьорите.

При големите бензиностанции такива случаи са по-скоро рядкост,  твърдят от бранша. Контролиращите твърдят, че  бензин и дизел с ниско качество се предлагат по-скоро на тъмно. Сметките на бранша показват, че около една трета от горивата, които достигат до шофьорите, се предлагат в сивия сектор. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари