Крадците в Русе - от тийнейджърки до баби

1
Полицаи разкриха извършителите на редица кражби от търговски обекти в Русе
Полицаи разкриха извършителите на редица кражби от търговски обекти в Русе Снимка: БГНЕС

Полицаи разкриха извършителите на редица кражби от търговски обекти в Русе

Служители на Първо РУ са установили извършителите на няколко кражби от магазини в Русе.

За кражба от хипермаркет в Русе е било сигнализирано от управител на магазина на 23 февруари т.г. около 17 часа. Според подадената информация, неизвестен мъж е излязъл от магазина със стоки, които не е заплатил – различни салами и луканки на обща стойност за 150 лева. По случая в Първо РУ е била заведена преписка и е започната работа по установяване на извършителя. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия като автор на престъплението е установен русенец на 49 години, съобщиха от пресцентъра на полицията в Русе.

За кражба от салон за красота е сигнализирано на 30 януари т.г., когато потърпевша жена, работеща в обекта е информирала служителите на Първо РУ, че от чантата й оставена в близост до входната врата е изчезнала парична сума от 40 лева. По случая е била регистрирана преписка и в хода на работата по нея полицаите са установили като извършител русенец на 25 г.

На 24 февруари и на 4 март от друга верига търговски обекти е сигнализирано за извършени три кражби на стоки от техен магазин в Русе. В единия случай без да се заплатят са изнесени месни продукти за 25 лв., в другия дигитален часовник за около 50 лв., а в третия електрическа четка за зъби, епилатор и мобилен стартер за кола на обща стойност за 269,88 лв. За регистрираните три посегателства са заведени преписки по описа на Първо РУ и полицейските служители са започнали разследване по тях. В резултат на извършените действия са установени 31-годишен мъж от силистренско село, 22-годишен от село в сливополската община и 20-годишен от гр. Завет. Работата по преписките продължава.

Още една кражба в магазин са разкрили полицаите, но в този случай потърпевша е била клиентка в търговския обект. На 21 февруари жената е сигнализирала в Първо РУ, че докато е била в магазин, на една от веригите хипермаркети, е оставила на щанд мобилния си телефон, заедно с документи и 500 лева, а след това е установили липсата им. По заявеното престъпление е била образувана преписка и в хода на работата са установени като извършителки две русенки на 68 и 71 години.

И две непълнолетни момичета на 10 и 14 години са установени от полицията, след сигнал за опит за кражба от дрогерия в Русе. По информация от търговския обект те са се опитали да изнесат козметични продукти за 213 лева. По случая е започната преписка с оглед данни за престъпление по чл.194, ал. 1 във връзка с чл. 18 от НК, по която работи инспектор от детска педагогическа стая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    5
    робин худ
    палиш матора , отиваш да теглиш кредит за един преател, забравяш да си махнеш каската, дават ти кредита,с матора са прибираш у буса на еконтя и от там в аZия пак циганите да си крадат колкото искат
  • -3
    4
    СкъсанЛявЧервенШушон
    До #1 Даваш само минуси и лапаш големи пишки, П-ко!
  • 3
    3
    Господин 420
    Добре е, че в магазините има видеоналюдение. Зад мониторите на камерите са охранителите, които са читави - те залавят крадците на тези стоки. Все още има и глупаци, които си мислят, че когато крадат и "Биг Брадър" не ги гледа. Ако чакат само на полицията ... малко трудно може да бъде хванат крадеца.
  • 4
    2
    д-р по психология
    Джебчийки и крадци на дребно има навсякъде по света. Не са русенски патент. Но може нещо да се направи. Например в училище децата да имат час по Общуване в социална среда. И в този час да им се обяснява подробно , че има видове собственост - частна /неприкосновена/ , държавна и т.н. И да им се обясни , че например в САЩ ако влезеш неканен в частна собственост , домакина може да те гръмне в кухата кратуна без проблеми. Не че е хубаво , но се случва. В кражбите от магазини , собствеността в магазина е на търговеца , т.е. частна. Такива работи.
  • -24
    1
    Давам само минуси на вашите...
    Моите коментари са най-добри и най-стойностни, всички останали които пишете след моя коментар заслужавате само минуси и ви обещавам, че ще получавате само такива! Аз съм най-добрия коментатор в Дунав мост и моята дума е капак на всичко. Когато влизате в този сайт, първо ще се сещате за мен и преди да напишете коментар, ще четете дали аз вече не съм дал мнение по темата, което за вас автоматично се превръща в закон. Алах е велик!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари