„Булгаргаз“ сигнализира ГДБОП и ДАНС за измама от името на дружеството

0
От наше име предлагат на гражданите да инвестират в платформа и ще имат 300% печалба, пише в сигнала на дружеството
От наше име предлагат на гражданите да инвестират в платформа и ще имат 300% печалба, пише в сигнала на дружеството Снимка: БТА

От наше име предлагат на гражданите да инвестират в платформа и ще имат 300% печалба, пише в сигнала на дружеството

Ръководството на „Булгаргаз“ ЕАД сигнализира Специализирания отдел „Киберсигурност“ при ГДБОП – МВР и Държавната агенция „Национална сигурност“ за възможни опити за финансова измама от името на дружеството чрез фалшиви сайтове и публикации, съобщиха от дружеството.

Под заглавията "Булгаргаз, съвместно с българското правителство обяви създаването на инвестиционна платформа за всички в страната” и "Булгаргаз е позволил на жителите на България търговия с газ" се тиражира информация с напълно измамно съдържание, използваща името на компанията и на изпълнителния ѝ директор, както и логото на дружеството, обясняват от компанията

В публикациите се твърди, че „Булгаргаз“ е създало инвестиционна платформа и гражданите, които инвестират в нея, ще имат гарантирана печалба от 300%. Подобни твърдения категорично не отговарят на истината.

Булгаргаз“ ЕАД е търговско дружество, което не събира и не обработва лични данни на физически лица, няма инвестиционни проекти и респективно не търси инвеститори в лицето на българските граждани. Служители на „Булгаргаз“ ЕАД не се обаждат по телефона, за да приканват граждани да инвестират в каквито и да било инвестиционни проекти.

В допълнение, „Булгаргаз“ ЕАД си запазва правото да предприеме съответните правни действия срещу лица или организации, които незаконно използват неговото име, влияние, лого, както и всяка друга информация, свързана с дружеството и управителните му органи, допълват още от пресцентъра на "Булгаргаз".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари