"Булгаргаз" ще получи доставка втечнен газ през терминала на Ревитуса и през септември

0
На 8 септември, за сметка на „Булгаргаз“, ще бъдат източени пристигналите 88 626 кубични метра втечнен природен газ
На 8 септември, за сметка на „Булгаргаз“, ще бъдат източени пристигналите 88 626 кубични метра втечнен природен газ Снимка: DESFA

На 8 септември, за сметка на „Булгаргаз“, ще бъдат източени пристигналите 88 626 кубични метра втечнен природен газ

11 танкера с втечнен природен газ се очакват през септември на терминала на о-в Ревитуса край Атина. Това съобщава гръцкото бизнес издание „New money“, цитирано от БНР, позовавайки се на „ДЕСФА“ - гръцкият оператор за пренос на газ и собственик на терминала. Съгласно графика - един кораб ще бъде разтоварен следващия месец на Ревитуса за сметка на „Булгаргаз“. А друг е бил разтоварен преди дни.

Въз основа на окончателния месечен график за разтоварване на „ДЕСФА“, от 1 до 26 септември, на терминала за втечнен природен газ Ревитуса ще пристигнат общо 546 231 кубични метра втечнен природен газ. Част от него ще се изнася и за България, уточнява гръцкото бизнес издание „New money“.

По-конкретно, съгласно плана за разтоварване на терминала край Атина - на 8 септември, за сметка на „Булгаргаз“, ще бъдат източени пристигналите 88 626 кубични метра втечнен природен газ. Съгласно програмата на собственика на терминала, товарът ще може да бъде задържан в Ревитуса до 18 дни. Втечненият газ ще пристигне с танкера „QOGIR“, уточняват от гръцката държавна компания „ДЕСФА“.

Изданието „New money“ припомня и графика за текущия август по разтоварването на втечнен природен газ в Ревитуса. Съгласно него - на 13 август, за сметка на „Булгаргаз“, са пристигнали 96 012 кубични метра втечнен природен газ. Те са били докарани с танкера „OAK SPIRIT“.

Гръцкото издание отбелязва, че в сравнение с очакваните този септември 11 танкера на Ревитуса, миналата година за същия период те са били само 3, а по-миналата - 5.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари