Булгаргаз предлага намаление на цената на природния газ

0
Поисканата по-ниска цена се дължи на очакваните по-ниски доставни цени по дългосрочния договор с ООО „Газпром експорт“
Поисканата по-ниска цена се дължи на очакваните по-ниски доставни цени по дългосрочния договор с ООО „Газпром експорт“ Снимка: iStock

"Булгаргаз", което е дъщерно дружество на Българския енергиен холдинг (БЕХ), предложи на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да утвърди цена на природния газ за четвърто тримесечие на 2019 г., в размер 44,85 лв./MWh,  съобщиха от компанията.

В сравнение с утвърдената за трето тримесечие на 2019 г. цена (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), предложената за ІV-то тримесечие на 2019 г. е по-ниска с 0,11% или 0,05 лв./MWh.

Предложената за утвърждаване по-ниска продажна цена на природния газ за четвъртото тримесечие на 2019 г., се дължи на очакваните по-ниски доставни цени по дългосрочния договор с ООО „Газпром експорт“. 

"Булгаргаз" поиска от „Газпром експорт“ предоговаряне с цел намаление на доставната цена за страната и по-голяма гъвкавост на доставките. Целта е до края на 2019 г. да се постигне изменение на условията по договора, което ще доведе до по-ниска цена на доставките за България от 2020 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари