Булевард „Липник“ е арена на състезания с бясна скорост

2
Сигнал от живущите в жк "Здравец - Север 1" за ненормалната ситуация с движението на мотори и автомобили по булевард "Липник"
Сигнал от живущите в жк "Здравец - Север 1" за ненормалната ситуация с движението на мотори и автомобили по булевард "Липник"

Сигнал от живущите в жк "Здравец - Север 1" за ненормалната ситуация с движението на мотори и автомобили по булевард "Липник":

Уважаеми г-н Стоилов,

Обръщам се към Вас с настоятелна молба за помощ.

Трябва да Ви е известно, че от почти две години булевард „ Липник“ е арена на състезания с бясна скорост  - над 100 км./час при ограничение 50 км/чао и форсирани двигатели на мотори на рокаджий и всякакви други моторджии, както и на шофьори на леки автомобили с пробити ауспуси. Да не говорим за преминаване на същите на червен светофар. Трудно е да се опише ситуацията в района на кръстовище блок „Олимп“ от около 16:00 следобед до към 07:00 сутринта на следващия ден. Шумът от преминаващите мотори и автомобили е непоносим, поради което направо е невъзможно да се спи почти през цялата нощ. А на следващия ден юнаците от въпросните мотори и леки коли отмарят по квартирите си или разпускат по заведенията, а ние ... отиваме на работа след поредната безсънна нощ. Положението е вече нетърпимо.

Вие знаете добре колко хиляди души живеят покрай булевард „Липник“ от зала „Арена Булстрад“ – през кръстовището на блок „Олимп“ до ... Пътна полиция ! На практика те са лишени от човешкото си право на сън. Сигурен съм, че аз не съм първият, който подава  сигнал за това меко казано безобразие по булевард „Липник“.

А защо се обръщам към Вас ? На неколкократните ми обаждания до дежурните в МВР и Пътна полиция и на телефон 112 ми се отговаряше, че Пътна полиция има само две дежурни коли и не е в състояние да направи нищо по въпроса и ме съветваха да направя жалба до Община-Русе.

И ето правя жалба, при това директно на Вашия електронен адрес. Моля Ви да наредите проверка по случая и да се намесите за решаване на проблема, който засяга хиляди хора. Ако и Вие не можете да помогне, просто не зная към кого може човек да се обърне за помощ.   

Благодаря Ви предварително за отделеното време и за вниманието.

С уважение,

Красимир Митев

Очаквам намесата на кмета на общината и вашето  съдействие за нормализиране на положението на и около булевард „Липник“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари