Булевард "България" се превърна в сметище

0
Зелените площи край булевард „България” в Русе са се превърнали в сметища
Зелените площи край булевард „България” в Русе са се превърнали в сметища Видео: БНТ

Зелените площи край булевард „България” в Русе са се превърнали в сметища.

Бунищата се появиха през изминалата седмица, когато стотици камиони изчакваха в километрична опашка, за да излязат през граничния пункт Дунав мост, тъй като беше въведено задължителното плащане на таксите за преминаване с дебитни или кредитни карти, предаде БНТ.

Водачите изхвърляха отпадъците си направо край пътя, защото контейнери има на много малко места. Севгин Ахмедов е прекарал часове в чакане, за да излезе от България и да потегли към Румъния. Казва, че се налага да се храни в камиона, а опаковките от продуктите ги събира.

„Има боклуци, няма къде да се изхвърлят и на пътя. Имам си торбичка, всеки гледа да се отърве от боклука”, сподели той.

В същото време в другия край на булевардБългария” работници наети от Общината почистваха боклуците край спирките. Мъжете разказаха, че вършат това през две седмици и че няма достатъчно кошчета.

“На спирката трябва да има, обаче са ги откраднали. Нататък на другите спирки има, обаче тука няма”, разказа Стефан Стефанов.

Само с болкука, събран от 3 спирки, работниците напълниха ремаркето на малък камион. От местната управа казаха, че премахването на боклука от зелените площи край булеварда е техен ангажимент. От отдел „Екология” са направили проверка на място и започнаха да събират сметта.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари