Булевард „България“ още не е узаконен!

3
Видими резултати - От 10 години булевардът няма акт 16 и все още се води строителна площадка
Видими резултати - От 10 години булевардът няма акт 16 и все още се води строителна площадка Видео: БНТ

След близо 10 години чакане булевард „България“ в Русе най-накрая ще бъде узаконен.

До момента пътният участък продължава да няма акт 16 след направен преди години некачествен ремонт и по документи все още се води строителна площадка. Това обаче не намалява трафика от автомобили и пешеходци по него, предава БНТ.

Агенция „Пътна инфраструктура“ е поела ангажимент през следващата бюджетна година да ремонтира булевардБългария“. Пътното платно се руши и през зимата може да се повтори сценарият отпреди години със затварянето на проблемния участък. Години наред отговорността за поддръжката на пътя се поделя между Агенция „Пътна инфраструктура“ и общината.

Галин Григоров – областен управител на Русе
„Смисълът е най-накрая да се направи ремонтът, да се оправи зоната, която се наводнява при всеки дъжд, и булевардът да получи акт 16.“

Булевард „България“ разделя на две Русе, а по него ежедневно преминават стотици товарни автомобили, идващи от вътрешността на страната в посока Дунав мост. Участъкът е опасен и заради многото преминаващи пешеходци и честите тежки катастрофи с жертви. Заради лошо изпълнение извършеният преди десет години ремонт на булеварда не беше приет, независимо че той беше официално открит.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари