АПИ планира основен ремонт на булевард “България“

2
Проблемите на ключовия булевард са доста, като един от тях е свързан с липсата на места на достатъчно отводнителни съоръжения
Проблемите на ключовия булевард са доста, като един от тях е свързан с липсата на места на достатъчно отводнителни съоръжения Видео: Русе Медиа

Проблемите на ключовия булевард са доста, като един от тях е свързан с липсата на места на достатъчно отводнителни съоръжения

Агенция „Пътна инфраструктура“ планира основен ремонт на бул. “България“ в Русе.

Първата стъпка ще бъде провеждането още през тази година на процедура за избор на проектант, съобщи директорът на Областно пътно управление-Русе инж.Стамен Савов, предава Русе Медиа.

Както е известно, бул. “България“ все още няма Акт 15 след приключване на строителството през 2009 г. Проблемите му са доста, като един от тях е свързан с липсата на места на достатъчно отводнителни съоръжения. Другаде пък големите съоръжения под земята, където се събира дъждовната вода, са запушени от строителни материали. Те не могат да се почистят, защото всичко е станало като бетон и трябва да се прави наново. „За да решим всички проблеми с един ход, в момента се предвижда да се проведе процедура за избор на проектант и да се направи един основен ремонт на бул.“България“ с всичките принадлежности като организация на движението, мостови съоръжения и т.н. Съответно, след като бъде направен този основен ремонт, той ще има и гаранционен период, така че ще бъде решен на първо време и въпросът с поддръжката“, каза инж.Савов.

Желанието на АПИ е да успее да избере още тази година изпълнител и процедурата да тръгне – изпълнителят да проектира и да има до края на годината един готов проект. Ако догодина се осигурят средства, строителството на булеварда ще може да започне.

Докато се стигне дотам, от ОПУ - Русе са се опитали да намерят варианти за подобряване на отводняването. Преди Гредовия мост в посока Русе вече са извършени дейности – леко е променен наклонът на настилката и е направена облицована канавка. За локвата след бензиностанция „Шел“ в посока София е направен допълнителен отток в най-ниската част. В момента се търси решение по въпроса с голямото събиране на вода, което се получава около бензиностанция „Лукойл“ в посока Гюргево.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Жител
    Нееее не искаме ремонт. Той и сега е в ремонт. Оправят нещата на Кошара.
  • 7
    4
    daskal
    Не знам защо тази новина ме тревожи. Представете си булеварда затворен за ремонт. Не ми се мисли какъв хаос ще е.
  • 13
    3
    БОЦко
    А какво са мислили и какво са направили управляващите града ни и държавата ни досега?
  • 40
    2
    Aha
    Задължително шумозащитни бариери, както е по магистралите в белите държави, да се забрани пресичането на платната също. Да се ползват само подлези/надлези и да се вдигне скоростта на минимум 70км/ч. Камери навсякъде да глобавят всеки от всяка държава. Преди влизане в КПП да има една група, която да проверява кой има глоба и не си я платил. Който неще да плаща му се сваля номера и наказателен паркинг. ТОГАВА вече няма да има проблеми с трафика в и около града.
  • 19
    1
    88
    Но само го планира!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари