Bugatti Chiron вдига 456 км/ч

0
Chiron може да ускорява от 0 до 300 км/ч за 13.6 секунди
Chiron може да ускорява от 0 до 300 км/ч за 13.6 секунди

С появата на новите хиперавтомобили започна да се говори отново за максималната достижима скорост.

Обичайните заподозрени обикновено са Bugatti, Koenigsegg и Hennessey. Автомобилният проект на VW Group водеше дълго класацията и накрая отстъпи пред американците, които успяха да влезнат дори в рекордите на Гинес.

Фокусът вече е насочен към новия Chiron и твърдението, че автомобилът може да стигне скорост от 456 км/ч, информира Men.bg.

Твърдението идва от г-н Уили Нетюшил - един от отговорниците за съществуването на тази машина. Той вярва, че новият модел ще може без проблеми да закове стрелката до такава степен, но има един проблем - това се случва само с ограничител. Същият е поставен, защото компанията не иска да има твърде много клиенти, които да се опитат да постигнат това.

Компанията знае, че има само няколко места в света, където това може да се случи и ще редуцират удоволствието до 417 км/ч. Дори и при тази скорост е почти невъзможно да откриете правилното място, но още по-страшното е, че спирачките също ще се изпотят по време на гонката. Chiron може да ускорява от 0 до 300 км/ч за 13.6 секунди.

Bugatti вече разочароваха всички с факта, че ще бъдат произведени само 500 автомобила.

Източник: Men.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари