БСП внесе подписка за проверка на магистралите от независима европейска лаборатория

0
Така от партията застанаха зад четиримата си депутати, които миналата седмица поискаха от АПИ да съдейства за проверката
Така от партията застанаха зад четиримата си депутати, които миналата седмица поискаха от АПИ да съдейства за проверката Снимка: БГНЕС

Всички 79 депутати на социалистите се подписаха под ново искане за проверка на магистралите от независима европейска лаборатория, което внесоха в пътната агенция.

Така БСП застана зад четиримата си депутати, които миналата седмица поискаха от АПИ да съдейства за проверката, а от Строителната камара протестираха заради внушенията за корупционни практики.

Лидерът на партията Корнелия Нинова призова бизнесът да не се меси в работата на депутатите:

"Работата на бизнеса не е да ограничава конституционни права на народни представители да си вършат делата така, както намерят за добре. Искам да повторя за Строителната камара, с които се срещахме преди да предприемем тези действия, че това, което ние можем да им гарантираме, са правила за работа, законност, еднакви условия за всички, никакъв политически натиск, рекет и изнудване в упражняване на тяхната работа, но срещу това бихме искали почтеност и качество на строителството".

Председателят на Управителния съвет на Камарата на строителите Илиян Терзиев отговори, че строителният бранш не се притеснява от проверки, но е против обвинения без доказателства:

"Разбира се, проверки има. Те са били и по време на строителството, и сега. Въпросът е следният - бихме желали, ако може да не се шуми, преди да се докаже каквато и да е била вина".

В парламента Илиян Терзиев се срещна с депутати от групата "Обединени патриоти". Депутатът Искрен Веселинов също определи като неприемливо поведението на левицата спрямо строителния бранш:

"Тези, които правят организирана кампания срещу българските строители, очевидно работят за чуждите. Уронването на стопански имидж трябва да бъде също така наказуемо или най-малко да подлежи на сериозна имуществена санкция".

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари