БСП ще прави референдум "за" и "против" джендър образованието в училищата

1
В инициативния комитет за референдума влизат Нешка Робева, Иван Гарелов, проф. Радослав Гайдарски, писателят Иван Границки
В инициативния комитет за референдума влизат Нешка Робева, Иван Гарелов, проф. Радослав Гайдарски, писателят Иван Границки Снимка: БТА

В инициативния комитет за референдума влизат Нешка Робева, Иван Гарелов, проф. Радослав Гайдарски, писателят Иван Границки

"Подредихме листите си за кампанията за парламентарните избори без никакво напрежение, без обикновено медийно представените предварително скандали и разправии". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след днешното заседание на Националния съвет на партията. Тя добави, че подредбата на листите е станала в добър разговор със структурите, предаде БТА.

"Имаме обновление в листите, има опитни колеги депутати, но има и нови лица", заяви председателят на БСП. За новите имена Нинова каза, че са преди всичко професионалисти в сферите, в които работят, хора, които са познати в регионите и не е имало спор по техните номинации за водачи. По думите ѝ са търсили съчетание между професионализъм, опит и младост. Тя посочи, че Борис Цветков, който е начело в Перник, не е бил водач на листа досега.

Според решението на Националния съвет на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова ще е водач на листа в Благоевград и в 25-и МИР - София. Водач в столичния 23-ти МИР е Христо Проданов, а в 24-ти МИР София - Георги Свиленски. Освен Нинова, по две листи водят Борислав Гуцанов, Кристиан Вигенин, Атанас Зафиров, Драгомир Стойнев и Иван Иванов. Водач на листата в Кърджали е ново лице - проф. Жени Стайкова.

"Приехме и своята предизборна платформа, която озаглавихме "Мир, благоденствие, солидарност и прогрес", каза още Нинова.

"В изпълнение на решението на Конгреса започваме подготовката за референдум "за" и "против" джендър образованието в училищата - до 18 години", съобщи тя и добави, че Националният съвет на БСП е приел девет човека, които влизат в инициативния комитет за референдума. Това са Нешка Робева, Иван Гарелов, бившият ректор на Националната спортна академия Светослав Иванов, проф. Радослав Гайдарски, Милко Багдасаров - директор на училище в Кърджали, Констадин Бояджиев - баща на шест деца, Ирена Анастасова - дългогодишен директор на училище, Христо Христов - студент, Иван Границки - писател. Нинова посочи, че оставят инициативния комитет отворен и очакват да се присъединят и още хора.

Нинова каза, че Националният съвет на БСП е възложил на Изпълнителното бюро да уточни въпроса за референдума, което ще стане в следващите дни.

Лидерът на БСП посочи, че са приели и декларация по повод годишнината от войната в Украйна и вандалския акт на посегателство над Паметника на Съветската армия. "Чух и думите днес на г-н Борисов веднага да се маха плочата, отбеляза тя. Достатъчно омраза, агресия и разделение на българския народ има, за да всяваме и още такова. Точно на нас, председатели на партии, не ни отива да го правим, а да търсим каузи, които обединяват", посочи Нинова. Тя отбеляза, че паметниците са историята на България и тя трябва да се пази. Нинова коментира, че е по-добре да се търсят обединителни каузи, каквато може да бъде тази за мира. "Тази война е унищожителна, братоубийствена, с тежки последици за целия свят, за Европа и България", заяви председателят на БСП. "Виждаме изхода в спиране на военните действия, започване на преговори с цел постигане на траен мир", допълни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари