БСП сезира главния прокурор за готвена намеса в изборите

1
Корнелия Нинова съобщи, че от БСП имат опасения от подмяна на вота
Корнелия Нинова съобщи, че от БСП имат опасения от подмяна на вота Снимка: Facebook

Корнелия Нинова съобщи, че от БСП имат опасения от подмяна на вота

От БСП ще сезират прокуратурата за евентуална готвена подмяна на вота. Това се казва в позицията на Изпълнителното бюро (ИБ) на партията, съобщиха от пресцентъра на левицата.

БСП възразява срещу всякакви опити за вмешателство в изборите. Призоваваме за незабавна реакция и сезираме прокуратурата за евентуална готвена подмяна на вота. Призоваваме всички партии и неправителствени организации да се обединим за гарантиране на честни избори“, пише в позицията.

Според ИБ на БСП подадената по-рано днес оставка на служебния заместник-министър на електронното управление Благовест Кирилов сигнализира за липса на условия за прозрачност и за сериозна заплаха за нормално провеждане на предстоящите парламентарни избори.

„Днес заместник-министърът на електронното управление Благовест Кирилов заяви, че напуска поста си поради липса на прозрачност. В своята позиция Кирилов твърди, че бордът на директорите на “Информационно обслужване”, което се занимава с отчитането на изборните резултати, не е съставен според резултатите от конкурса“, твърдят от БСП.

По-рано днес от пресслужбата на Министерския съвет съобщиха, че заместник-министър Благовест Кирилов е освободен от длъжност със заповед на служебния премиер Гълъб Донев. Кирилов е напуснал по собствено желание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари