БСП събраха на извънредно събрание Изпълнителното си бюро

0
Ръководството на социалистическата партия трябва да реши как да постъпи БСП
Ръководството на социалистическата партия трябва да реши как да постъпи БСП

Ръководството на социалистическата партия трябва да реши как да постъпи БСП

След заявката на „Има такъв народ“ за връщане на мандата, от БСП събраха на извънредно събрание Изпълнителното си бюро. Въпросът, който стои пред столетницата, е какво да прави, ако президентът Румен Радев връчи третия мандат на тях.

„Най-вероятно ще го върнем. Лично мнение изразявам в момента. При нас тези решения се вземат от Националния съвет. Никой не иска да управлява с нас. Вие видяхте публичните изяви на всички партии. Така че най-моралният жест от наша страна е да върнем мандата”, смята Манол Генов.

При откриването на парламента Румен Радев каза, че е готов със служебно правителство, но събота – на Лазаровден, той заяви, че има очаквания за редовно правителство. „Несериозно е да мислим за служебно правителство, при положение, че тече парламентарната процедура за съставяне на редовен кабинет“, каза президентът. И призова правителството да работи.

Ако мандатът отиде при БСП, вероятността тя да успее да състави кабинет е малка. Тъй като повечето партии в парламента – ГЕРБ, „Има такъв народ“, ДПС вече са обявили, че няма да дадат подкрепа за правителство на социалистите.

Ако и третият проучвателен мандат завърши без успех, с един указ Румен Радев трябва да разпусне парламента, насрочи нови избори и състави служебен кабинет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари