БСП: Благодарим на Бенчо Бенчев, но ние не сме зависими от една личност!

0
Бенчев си навлече гнева на Корнелия Нинова, заради появата си с "Ролс Ройс"
Бенчев си навлече гнева на Корнелия Нинова, заради появата си с "Ролс Ройс" Снимка: zonaburgas.bg

"Благодарим на Бенчо Бенчев за подкрепата, но ние не сме зависими от една личност", написаха в декларация социалистите

БСП Бургас не взе ясна позиция по казуса Бенчо Бенчев. Изпълнителното бюро на местната структура заседава извънредно снощи, за да реши как да процедира в особено деликатната ситуация. Бенчев е един от най-големите спонсори на местната структура, меценат, който ежегодно помага на партията и низовите организации, пише Флагман.бг

В същото време той си навлече гнева на лидера Корнелия Нинова и заради появата си на 6-и септември с Ролс Ройса, и заради последвалите публични изяви, в които той критикува лидера на социалистическата партия и настоя тя да му се извини, защото е платил всички данъци и е в частния бизнес от 30 години.

Източници от БСП Бургас са разкрили, че лично Корнелия Нинова е настояла партията в Бургас да се разграничи от Бенчо Бенчев. Ако го направи обаче, то социалистите ще трябва да обявят Бенчев за независим, а с това ще се разпадне и групата им в ОбС, тъй като в момента те са точно на границата.

Ето и декларацията, която от пресцентъра изпратиха днес до медиите:

Позиция на ИБ на ОбС на БСП - Бургас

Общинският съветник от гражданската квота на БСПБургас г-н Бенчо Бенчев даде интервюта в редица медии. Той заяви публично: “Хора казват, че аз мога без БСП - Бургас, но дали БСП - Бургас  може без мен”.

Като партия със 126-годишна история и общинска организация в Бургас със 123-годишни традиции, сме длъжни да заявим, че БСП никога не е била зависима от една личност, независимо с какви ресурси е разполагала, още по-малко от своите симпатизанти, независимо от техните финансови възможности.
БСП се крепи на силата на своите идеи, които изповядва, на духа и влиянието на своите членове и симпатизанти.

Ние изказваме нашата благодарност към хората от средите на бизнеса, които безкористно са помагали и помагат през годините на БСП, включително и на г-н Бенчо Бенчев, но общинската организация на БСП никога не е поставяла и не поставя дейността си в зависимост от една или друга личност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари