БСП атакува служебния кабинет заради удълженото действие на бюджета

0
Корнелия Нинова: Нашата философия е точно обратната - таван на някои цени и замразяването им и увеличаване на доходите
Корнелия Нинова: Нашата философия е точно обратната - таван на някои цени и замразяването им и увеличаване на доходите Снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова: Нашата философия е точно обратната - таван на някои цени и замразяването им и увеличаване на доходите

"В момента сме изправени пред подобна ситуация като в края на 2021 година. Ще поканим колегите от всички парламентарни групи, за да постигнем съгласие какво между първо и второ четене да подобрим в бюджета". Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията, предаде Агенция Фокус.

"Служебният кабинет внесе предложение да се удължи действието на сега действащия бюджет за 2022 година. Това представлява замразяване на доходите при увеличаващи се цени. За нас това не е приемливо. Нашата философия е точно обратната - таван на някои цени и замразяването им и увеличаване на доходите, защото това увеличение, което направихме в редовното правителство, вече е изядено от инфлацията. Нашата грижа са работниците, работещите бедни, младите семейства и децата, възрастните хора и уязвимите групи", обясни тя.

"Ние вече сме внесли нашите законодателни предложения и те трябва да се разгледат - увеличаване на минималната заплата на 850 лева, майчинството да се увеличи до минималната заплата, да има понятие енергийна бедност и тези хора, които това понятие обхваща, да получат допълнителна подкрепа през зимата, да има таван за енергоносителите и две тарифи - една за бедни, една за хора, с по-големи възможности. Подобни политики и действия се предприемат в целия ЕС. Нито една държава в в Европа в момента не си позволява да замрази разходите за заплати и подкрепи за икономиката при тези тежки условия", изтъкна лидерът на левицата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари