Британското МО: Руските сили са се изтегляли в безпорядък през последните 4 дни

2
В резултат на изтеглянето украинските сили са си върнали поне километър територия
В резултат на изтеглянето украинските сили са си върнали поне километър територия Снимка: БГНЕС

В резултат на изтеглянето украинските сили са си върнали поне километър територия

През последните четири дни руските сили са се изтеглили в безпорядък от позициите си на южния фланг на операция "Бахмут, съобщи британското министерство на отбраната в ежедневния си разузнавателен бюлетин, цитиран от Ройтерс и БТА.

В резултат на изтеглянето украинските сили са си върнали поне километър територия, показват британските данни.

"Районът има известно тактическо значение, тъй като беше руски плацдарм от западната страна на канала Донецк-Донбас", се казва в актуализираната разузнавателна оценка.

Отделно в. "Шпигел" съобщи, че Германия е подготвила нов пакет военно оборудване за Украйна на стойност 2,7 милиарда евро - най-големият от началото на руското нахлуване. Пакетът ще включва 20 пехотни бойни машини "Мардер", 30 танка "Леопард-1", 15 зенитни танка "Гепард", 200 разузнавателни дрона, четири допълнителни зенитни установки Ирис-Т, включително боеприпаси, допълнителни артилерийски боеприпаси и повече от 200 бронирани бойни и логистични превозни средства, според статията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    а, ама
    взеха ли вече Москва?!? Сигурно към Комсомолск на Амур напредват вече?!?!
  • -3
    7
    Ванка с танка
    Мотко,ще ви го набият и с топките,така дълбоко ,че ще квичите от кеф.Ама на тебе в главата пак са ти снаряди,патрони, гранати,льохман 21 век сме,като ти се воюва заминавай добиче на фронта.Като сменят Путин незнам на кого ще коленичите да му целувате 2 педи над колената.
  • -1
    6
    Групенфюрер Мюлер
    Всичко това е гнусна лъжа - от три дни Пригожин напредва към ....Москва. Отива лично да вземе нови затворници за пушечно месо, чеченците и якутите вече дадоха фира....
  • 2
    5
    Русенец
    Бягат ватниците под звуците на Нас не догонят. Панически бягат. Мобилизацията буксува. Дори и чукчите не искат да ходят на война и да мрат. Приложен се чуди как да опази малкото останали живи вагнеровци. Чеченския брадат козел се скри някъде. Луганск гори. Явно Путлер ще има еднопосочен полет до Хага.
  • -9
    4
    Мотко
    До Ванка с танка. На миндил кат тебе и да обяснят, все снаряд в гъза ще иска.NPUQW
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари