Бременна лекарка изроди бебе часове преди самата тя да роди

0

Бременна гинеколожка от Кентъки, САЩ, работи до последната възможна минута преди да роди.

В неделя д-р Аманда Хес отишла в Регионален медицински център Франкфорт, за да ражда, но решила да помогне на пациентка, като изроди първо нейното бебе.
Д-р Хес била в стая, където я подготвяли за включване на система и раждане, когато забелязала на служебния компютър, че друга жена има усложнения в процеса на раждане и бебето ѝ е в дистрес, съобщават от „People”, предаде Нова Варна.

Дежурният лекар бил в почивка и пътувал обратно към болницата, но д-р Хес знаела, че бебето трябва да бъде изродено веднага.

Казах „не съм дежурна, в нощница съм, но мисля, че трябва да изродим това бебе“, споделя тя пред NBC News. „Облякох още една нощница и допълнителни обувки, за да се предпазя, и отидох в стаята на жената.

След като докторката влязла, веднага разпознала Леа Холидей Джонсън – жена, която била преглеждала преди няколко дни, въпреки че не била неин наблюдаващ лекар. Леа Холидей Джонсън също разпознала д-р Хес, но не осъзнавала, че тя е там, за да изроди нейното бебе. Просто била облекчена, че един от лекарите е там и може да роди.

Д-р Хес се държеше съвсем професионално“ казва г-жа Холидей Джонсън. „Съпругът ми забеляза, че става нещо, защото беше облечена в болнична нощница, но аз не забелязах, защото бях на масата за раждане и не бях съвсем на себе си.“

След като помага за раждането на бебето на семейство Холидей Джонсън, д-р Хес се връща в стаята си и ѝ включват система. След 11 часа тя ражда дъщеричката си Елън Джойс. Относно решението си да помогне на друга жена точно в този момент, тя казва: „Израждането на бебета е нещо, което правя всеки ден и съм по-уверена, когато израждам други бебета, отколкото когато раждам моите.“

Източник: Нова Варна
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари