Бразилският президент знае как може да бъде спряна войната между Русия и Украйна

0
Жаир Болсонаро възнамерява да каже решението единствено на Володимир Зеленски при предстоящия им разговор по телефона
Жаир Болсонаро възнамерява да каже решението единствено на Володимир Зеленски при предстоящия им разговор по телефона Снимка: БГНЕС

Жаир Болсонаро възнамерява да каже решението единствено на Володимир Зеленски при предстоящия им разговор по телефона

Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви днес, че знае как може да бъде спряна войната между Русия и Украйна и че ще го предложи на украинския си колега Володимир Зеленски, с когото ще разговаря по телефона следващата седмица, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

"Ще му кажа мнението си, какво мисля. Решението на това. Знам как може да бъде решено това. Но няма да кажа на никого", заяви Болсонаро по време на посещение в североизточния бразилски щат Мараняо.

"Решението на този случай би било като това, постигнато през 1982 г., когато приключи войната между Аржентина и Великобритания", каза още той, без да съобщи други подробности.

През 1982 г. Аржентина и Великобритания водиха кратък конфликт за суверенитета над Фолклендските острови, които в Аржентина са известни като Малвински острови. Конфликтът започна през април 1982 г., когато аржентински войски слязоха на контролираните от Великобритания острови, а Лондон изпрати военноморски сили, за да си ги върне. Зле екипираните аржентински войски нямаха особени шансове и Буенос Айрес обяви капитулация два месеца по-късно, припомня Ройтерс.

Очаква се Болсонаро и Зеленски да разговарят на 18 юли. Бразилският президент заяви, че украинският му колега е предложил разговора, а той се е съгласил незабавно.

През февруари, няколко дни преди руското нахлуване в Украйна, бразилският президент посети руския си колега Владимир Путин в Москва. Засега Бразилия заема неутрална позиция в конфликта и продължава да търгува с Москва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Jkk
    Вариантите са ... ядрено обезоръжаване на агресора и терорист сащ! Санкции за сащ затова, че разнебитиха Близкия изток и нападаха всички държави там, освобождаване на Джулиан Асандж и продължаване работата на Уики лийкс за информиране на населението на планетата за зверсвтата и аморалността на урода сащ че е злото на тази планета, освобождаване на Европа от американската зависимост и агресия над народите на Европа и тотално отвхърляне на лгбт извращенията!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари