Бразилия има нов президент на мястото на свалената Дилма Русеф

0
75-годишният Темер с вдигната ръка се закле да следва конституцията
75-годишният Темер с вдигната ръка се закле да следва конституцията

Мишел Темер се е заклел като нов президент на Бразилия, след като Дилма Русеф бе отстранена от поста си, предаде AFP, цитирана от "Фокус".

75-годишният Темер с вдигната ръка се закле да следва конституцията, предизвиквайки аплодисментите от консерваторите по време на церемонията по заклеването си пред сената на страната.

Напомняме, че вчера Дилма Русеф бе свалена от поста президент на Бразилия. Сенатът гласува и произнесе окончателната присъда - импийчмънт.

За снемането й от поста държавен глава гласуваха 61 сенатори, а в нейна подкрепа  – едва 20. Тя отхвърля обвиненията и твърди, че е жертва на политически преврат. 

Дилма Русеф призова своите последователи да се борят срещу решението за нейния импийчмънт, предаде ТАСС, цитирана от "Фокус".

Обръщам се към тези, които гласуваха за мен на изборите да не се отказват от борбата. Предлагам на всички да се борят за възстановяването на демокрацията“, заяви тя, определяйки импийчмънта си за държавен преврат. „Това решение ще влезе в историята като една от най-големите несправедливости. Ние ще обжалваме това на всички възможни инстанции“, отбеляза тя. 

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари