Братът на Катя Лерца: Полицаят е виновен за смъртта си!

0
Полицаят е постъпил неразумно и непрофесионално. Със своето действие е допринесъл за смъртта си, изригна Богдан в защита на сестра си
Полицаят е постъпил неразумно и непрофесионално. Със своето действие е допринесъл за смъртта си, изригна Богдан в защита на сестра си

Братът на Катя Лерца, която блъсна и уби на място 36-годишния полицай Делян Палазов, използва социалната мрежа, за да нападне медиите и да подкрепи сестра си.

Мъжът яростно защитава 40-годишната си сестра в новосъздадената група във Фейсбук "В подкрепа на Катя Лерца", която наброява 340 души.

Богдан Лерца заявява, че основна вина за фаталният инцидент има загиналият полицай Делян Палазов, както и медиите, които манипулирали за манипулиране на общественото мнение.

Той твърди още, че сестра му е прекрасен, грижовен и отговорен човек, а поведението ѝ на фаталния 13-ти май е било напълно адекватно. Според него, случилото се е трагедия за семейството на сестра му. 

Ето какво написа Богдан Лерца в профила си:

Катя Лерца е моя сестра и аз се гордея с това. Защото тя е прекрасен човек. Тя е естествена, неподправена , добросърдечна, дружелюбна, грижовна, отговорна, толерантна. Някои хора я наричат "убийца". Само че тези някои, в това число и журналисти нека погледнат в български тълковен речник и прочетат тълкуването на думата " убиец" .Там е написано "убиец" - "Човек, който с поведението си е причинил смърт на друг човек ". Какво е било поведението на Катя в трагичната ситуация във фаталния ден 13 май ? Катя Лерца не е убиец! Поведението и действията й по време на инцидента са били съвсем адекватни и правилни. За да спаси живота на приятелката си, която е пътувала с нея, за да спаси живота на водача на автомобила пред нея, за да спаси собствения си живот. Как би могла Катя да предположи че там в средна лента на трилентов булевард би могъл внезапно да се появи човек? А това да улови процеса на неговото появяване /да го види/ е било невъзможно, понеже е нямала видимост поради спрения в дясно за проверка камион.

Нека се замислят тези, които винят Катя , каква маневра биха предприели в дадената ситуация, нямаше ли реакцията им да е същата . Законът не забранява преминаване от крайна лява в средна лента на трилентов булевард . Правилникът за стопиране на МПС за проверка не разрешава на пътният полицай по време на стопиране да се подвизава в средна лента на пътното платно. Има инструкции на КАТ ,ясно регламентиращи начина за стопиране на МПС .

Тези инструкции и правила не са спазени от загиналият полицай. Той е постъпил неразумно и непрофесионално. Със своето действие е допринесъл за смъртта си. Да, трагедията е голяма. Но това е трагедия не само за семейството на загиналият, моите съболезнования към близките му. Това е трагедия и за Катя и за нейното семейство. Защото животът на Катя се промени, тя е разпознавана и сочена с пръст, съдена за нещо за което няма вина, унижавана , децата й са унижавани”, пише Богдан Лерца.

По думите му и журналистите имат вина по казуса. Той обвини медиите в некомпетентност и неправилно отразяване на инцидента.  А магистратите пък били манипулирани от общественото мнение.

Голяма част от обществото си създаде негативно мнение за Катя Лерца , за което са виновни медиите, които едностранно и некомпетентно отразяваха събитията. Бих помолил журналистите да проявяват безпристрастност и професионализъм в работата си. Надявам се следващото решение на съда да не бъде продиктувано отново от обществения натиск”, допълва братът на Лерца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари