Братът на изчезналия Янек: Заради нехайство на разследващите не знаем къде е брат ми

1
Васил Капланов е човекът, който знае отговора на въпроса, който всички искаме да научим, твърди Марио Миланов
Васил Капланов е човекът, който знае отговора на въпроса, който всички искаме да научим, твърди Марио Миланов Видео: Bulgaria On Air

Васил Капланов е човекът, който знае отговора на въпроса, който всички искаме да научим, твърди Марио Миланов

Близки на изчезналия преди точно година Янек Миланов от Дупница се събират тази вечер на мястото, където той за последно е забелязан. Тогава Миланов се качва в джипа на бившия гард на братя Галеви Васил Капланов и оттогава от него няма следа. Близките му се надяват на резултати от продължаващото вече 12 месеца разследване.

Братът на Янек Миланов – Марио една година чака новини от разследването.

"За огромно съжаление се проточи ужасно дълго. Очаквах наистина доста по-рано да настъпи някаква развръзка в решаването на случая, но за съжаление все още, все още продължава да се работи по случая. И нямаме нямаме кой знае какъв видим резултата", коментира пред Bulgaria On Air Марио Миланов.

Васил Капланов – човекът в чиито джип Янек се качва на 31 юли миналата година, в момента е на свобода срещу парична гаранция. Срещу него обаче обвинението не е за изчезването на Миланов, а за незаконно притежание на боеприпаси.

"За Капланов мога да кажа, че той е човекът, който знае отговора на въпроса, който всички искаме да научим. Продължавам да търся отговора на главния въпрос – къде е Янек и какво се е случило с него, за съжаление нямам отговора на най-важния въпрос", заяви Марио Миланов.

Според него разследването още няма резултат най-вече заради престъпното според него бездействие на полицията в първите дни след изчезването на брат му.

"Нехайство в първата една седмица от разследването след събитието точно преди година, на полицията в Дупница, за съжаление има много много много неприятни последствия и това продължава да възпрепятства много сериозно все още разследването", убеден е братът на Янек.

Месец след изчезването на Янек в Дупница главният прокурор Иван Гешев обяви, че лично ще следи разследването, като тогава той намекна за възможни пропуски в действията на полицията.

За кратко в ареста беше задържан синът на Васил Капланов заради посегателство върху колата на Миланов месец преди той да изчезне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ставам все по привлекателна за мъжете! Вече имам 200 буркана лютеница и 400 литра ракия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук