Бранимир Ботев: Загубихме руските туристи, германците натискат за много ниски цени

0
По думите му у нас усилията трябва да се насочат максимално към вътрешния туризъм и към съседните държави
По думите му у нас усилията трябва да се насочат максимално към вътрешния туризъм и към съседните държави Видео: bTV

„Притесняваме, че последната година туризмът в Българи се развива въпреки администрацията, а не с помощта на администрацията – често заради хаотични решения се пречи на индустрията“.

Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин“ Бранимир Ботев, бивш зам.-министър на туризма, а сега президент на Европейската лига за икономическо сътрудничество.

Той даде за пример факта, че едва на 21 май са се появили мерки, свързани с COVID обстановката, и то 31 май. Кой туристи или туроператор ще може да планира, абсурдно е, коментира експертът.

„Руският пазар го загубихме още миналата година, но тази година ще продължаваме да търпим негативи. „Тестур“, един от големите доставчици на туристически услуги, отказа превозите през юни – това са 183 чартъра, близо 42 хил. пътници от Русия.

Германският пазар ще действа, но през юли и август. Цените, които „Туи“ предлага, ще продължава да предлага и да натиска нашите хотелиери за пределно ниски цени, да не кажа обидно ниски. В момента се говори за пакетна цена от нощувка и закуска от 15 евро“, обяви Ботев.

По думите му у нас усилията трябва да се насочат максимално към вътрешния туризъм и към съседните държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари