Божидар Божанов: Новата хартия блокира машините за гласуване

0
Хартиеното мнозинство мислеше, че се заяждаме и казваше, че проблем няма да има
Хартиеното мнозинство мислеше, че се заяждаме и казваше, че проблем няма да има Снимка: БГНЕС

Хартиеното мнозинство мислеше, че се заяждаме и казваше, че проблем няма да има

Десетки сигнали за проблеми с машини, които не отпечатват нищо или забиват. Заради ролките с хартия, която е различна, съгласно новия Изборен кодекс. Ролки, които не са подходящи за тези машини.

Обяснявахме, искахме становища, посочвахме този потенциален проблем. Хартиеното мнозинство мислеше, че се заяждаме и казваше, че проблем няма да има. Ами има. И то не заради софтуер, "кодове", флашки и др. електронни елементи, а заради хартията, която те не знаеха как ще изглежда и как ще работи.

Това безотговорно отношение към процеса, в комбинация с явната невъзможност на ЦИК да направи адекватна проверка как ще работят машините с тази хартия, води до смущения в изборния процес и допринася за недоверието в него.

Въпреки тези пречки, ако машината във вашата секция работи, гласувайте с машина. Поне не могат да направят бюлетината ви невалидна.

Божидар Божанов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Deo87
    С тига с тия ебавки ве. Ква ти хартия . Правите на малумни всички. Айде получи ви се работата. Са ще има нови заради ХАРТИЯТА и без машините тоя път за по сигурно уж. Пффф елементарни са
  • 4
    1
    я виж ти
    Абе на машината на която гласувах преди малко да не е друга хартията, че всичко си мина нормално?!? Ей мушмуроци, я да не ни правите на идиоти!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари