Ботьо Ботев за случая "Стайков": Това е банално скалъпена история

0
Смешно е да се смята, че не е знаел, че е издирван
Смешно е да се смята, че не е знаел, че е издирван Видео: БНТ

Логически погледнато, отвличането и побоя над Стайко Стайков ми изглежда една банално скалъпена история, протичаща с несериозно отразяване на някои фактологии.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ криминалистът Ботьо Ботев.

"Той твърди, че е бил отвлечен, обаче кога е бил отвлечен? Кои знаят за отвличането му? Нима през цялото време, откакто се издирва, той не е поддържал връзка с най-близките си? Смешно е да се смята, че не е знаел, че е издирван. Тук реално има хипотеза, която почива на бледи неща, далечни от истината'', обясни Ботев.

"Винаги съм казвал, че издирването е била ахилесовата работа на криминалната работа. По една или друга причина тази дейност се подценява, а тя е съществена. В тази връзка съм убеден, че при провеждането на една наистина целенасочена работа по издирването му, резултат щеше да има и Стайков щеше да бъде заловен.

По отношение на процеса на издирване смятам, че законодателно проблем няма. Въпросът по-скоро опира до професионализма, свързан със събирането на данни и информация за издирваното лице. Самата дейност е латентна, просто не се търси отговорност за нея'', обясни още криминалният експерт.

"Онези неизвестни, които работят денонощно са достойни за уважение и почит, но всяко стадо си има мърша. Това просто е брутално, нагло и недопустимо. Още в самото начало те са били нечисти. Та това е било жив рекет. Дори е обидно да се коментира'', заяви по темата със задържаните за корупция служители на 4-то РПУ Ботьо Ботев.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари