Борят се за живота на дъщерята на починалия в Пазарджик

1
26-годишната Елинка има малко детенце
26-годишната Елинка има малко детенце Снимка: Булфото / Архив

Самуил Заров от село Априлци е мъжът, който издъхна днес от усложнения след грип в пазарджишката болница.

Това разкрива лекар във фейсбук страницата на националната асоциация за Спешна помощ, пише БЛИЦ.

"Днес почина поредният самолекувал се от вирусна инфекция пациент- 55-годишният Самуил Заров от село Априлци! След опити за самолечение постъпва с тежка дихателна недостатъчност спешно отделение на МБАЛ - Пазарджик и по-късно загива.

26-годишната му дъщеря Елинка Зарова, се е разболяла в края на миналата седмица тя се почувствала зле, но не потърсила лекарска помощ. В момента се борят за живота й в Интензивното отделение на същата болница."

И бащата, и дъщерята са се занимавали със земеделие. Младата жена има малко детенце.

Медикът отново отправя предупреждение към всички да не се самолекуват:

"В 21 век пациентите може да имат висока култура, но медицинските им познания са крайно недостатъчни да преценят дали са болни от грип, вирусна инфекция или бактериална инфекция. Независимо от препоръки на "експерти" да не посещавате лекарските кабинет и да се лекувате с антивирусни препарати пак ви препоръчвам, не се самолекувайте. Лечението ви трябва да е след преглед и закупуването на лекарствата трябва да е с рецепта.

Противовирусни препарати като тамифлу, реленца и ремантадин, са предназначени само за вирусите на грипа и то в първите 24-48 часа. За лечение на други вирусни и бактериални инфекции те са неприложими. За лечение на първични и вторични бактериални инфекции се изписва антибиотик.

Всички магически прахчета , в основата си съдържат или парацетамол, нурофен, ибупрофен или други нестероидни противовъзпалителни средства. Те не лекуват грипа, само повлияват симптомите му и не бива да се предозират защото водят до увреждане на храносмилателната система. Имуностимулаторите от скъпия изопринозин, през хомеопатията до чая и чесъна,също не лекуват грипа, а само укрепват имунитета ви За бога , хора , ходете на лекар, който знае от какво се нуждаете - от противовирусни , от антибиотик или от хоспитализация!"   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари