Борисов спасява Румяна Бъчварова

0
Той отваря място в парламента за бившия вътрешен министър
Той отваря място в парламента за бившия вътрешен министър Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов и Теменужка Петкова влизат в 44-ото Народно събрание като народни представители от Пловдив и Търговище, за да бъде Румяна Бъчварова депутат.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще влезе в Народното събрание не от столичния 25-и МИР, където спечели т. нар. лидерска битка, а от Пловдив-град, където също бе водач на листа.

Така той отваря място в парламента за бившия вътрешен министър Румяна Бъчварова, която иначе оставаше отвън заради феноменът 11/11.

В 25-и МИР с преференции депутат от ГЕРБ влиза 11-ият в листата Христо Гаджев. Той измества доскорошния енергиен министър Теменужка Петкова. Тя обаче влиза от Търговище, където е водач на листа.

От ГЕРБ са подали в ЦИК окончателния списък на депутатите си, съобщиха "24 часа" и Мediapool.

Цветан Цветанов, който води листите във Велико Търново и Благоевград ще стане депутат от Търново. Така Александър Мацурев, който е заместник-кмет на Банско, също ще бъде народен представител.

Томислав Дончев е избрал да представлява Габрово и ще освободи място за Мария Йорданова Илиева в 23 МИР в София, където Дончев също беше водач на листа. Мария Илиева беше кандидат на ГЕРБ за кмет на район столичния район "Младост".

В ГЕРБ са взели решение, че ще признаят преференциалният вот за мажоритарен и няма да настояват депутати, спечелили от дублиране на номера на партията в бюлетината (11) с този на номера им в листата, да се отказват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари