Бойко Борисов: Хората да бъдат спокойни, всеки ще има пенсия и заплата

0

"Правителството отпусна 4,5 млн. лв. на община Стара Загора за изграждането на многофункционална зала с 5200 места в парк “Артилерийски".

Това заяви Бойко Борисов в официалния си профил във Фейсбук след посещението си в Стара Загора днес.

"Това бе обещание, което поех към старозагорци.

Сега очаквам новото съоръжение да стане красиво и да може да се използва за всички видове спорт на закрито и за концерти. През годините държавата отпусна много средства на Стара Загора, те бяха използвани по правилен начин и днес резултатите са налице.

Разширеният парк “Артилерийски” е пример за това.

Той се намира на място, на което доскоро имаше тънещи в разруха стари казарми. Днес паркът е наистина впечатляващ, модерен и радва жителите на града", добавя още премиерът.

"Енергийно-промишленият комплекс „Марица изток” e тема за поне 5-6 години работа по него", каза в Стара Загора Борисов, цитиран от БГНЕС.

В контекста на "зелената сделка", постигната в Брюксел за достигане на нулеви емисии до 2030 г. и ограничаване на въглищата в индустрията, Борисов каза, че за да заработят ТЕЦ-овете на алтернативни източници ще са необходими поне милиард евро. Борисов заяви още, че по темата е необходим консенсус и не може да се вземе еднолично решение.

"Това е нещо, което касае енергосистемата - 60% от тока се прави от ТЕЦ-овете. 15 - 20 000 души работят,  това не е някакво лесно решение и еднолично да се вземе", каза той.

Премиерът добави, че ще се търси трансформация, но трябва да се гарантира и сигурността на хилядите работници. „Въпросът е хората да бъдат спокойни, че всеки ще има пенсия, ще има работна заплата и няма да бъде оставен на улицата”, посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари